Tevékenységeink2024-06-29T07:17:46+02:00
A Mesék Világa Egyesület

CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGEI

az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik érdekében
Fő célunk

Az ismeretterjesztés a mese segítségével

 2012-ben alakult Egyesületünk az ismeretterjesztés céljából komplex tevékenységeket valósít meg a 4-12  éves, mesebefogadó korban lévő gyermekek és családjaik számára. Egyesületünk jellemző tevékenysége 2012-2019 között az ismeretterjesztő, népszerűsítő élőprogramok szervezése, majd 2020-tól a kiadói tevékenység vált meghatározóvá. Bővebb információkért kérjük látogass el a Mesék Világa Egyesület oldalára az alábbiak szerint!

Mit teszünk

Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek érdekében?

Főbb, meghatározó tevékenységeink

Kiadói tevékenység

A speciális ismereteket kívánó 1-es diabéteszről és kezeléséről színes foglalkoztatófüzet formájában adjuk át a Molka figurák segítségével az alapvető tudnivalókat a kisgyermekeknek, valamint az őket körülvévő egészséges környezetnek. Kiemelt figyelmet fordítunk a nevelési/oktatási intézmények számára nyomtatott és elektronikus tartalmak létrehozására.

Terjesztés

A nyomtatott kiadványokat az igénylő családok részére kipostázzuk. 2019-2023 áprilisáig az Egyesület, adományozó családok, majd a Családbarát Magyarország pályázati támogatásából a postázás ingyenesen tudott megvalósulni. Az ország minden szegletébe eljutottak a kiadványok, 1-1 alkalommal akár több füzetet is postáztunk az igénylőknek.

Online ismeretterjesztés

Internetkapcsolat birtokában szabadon elérhető ismeretterjesztő e-book-ok hangoskönyv formában és rövid mesés animációkat készítünk, valamint a hazai, gyermekdiabétesszel foglalkozó civil szervezetek tartalmainak tematikus linkgyűjteményeként készített gyermekdiabetesz.hu oldalt üzemeltetjük

Tevékenységeink fenntarthatóságának érdekében

Pályázatokon veszünk részt

2019 óta folyamatosan keressük a támogatókat, pályázatokat nyújtunk be annak érdekében, hogy a kiadványaink meg tudjanak jelenni és biztosítani tudjuk az érintett családoknak az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos speciális tudnivalók átadása érdekében.

Képes beszámolóink

Visszatekintések az elmúlt években megvalósított tevékenységekre

Go to Top