A Molka-sorozat különszámában a leggyakrabban felmerülő kérdésekre keressük a választ, melyek a diabéteszes gyermekeket körülvévő társakban felmerülnek.  „Mi az a cukorbetegség? Vajon mitől lett a barátom/osztálytársam/óvodástársam cukorbeteg? Elmúlik-e majd neki? Én elkaphatom? Hogyan kezelik a diabéteszt? Hogyan lehet a vércukrot megmérni? Hogyan kerül be az inzulin a szervezetbe? Miért eszik a barátom máskor és mást, mint én? Hogyan és mivel segíthetek a cukorbeteg barátomnak az óvodában és az iskolában?”
Ezek a kérdések nap mint nap felmerülnek a diabéteszes gyerkőcöt körülvevő gyermekközösségekben. A  „CUKORBETEG A BARÁTOM – foglalkoztató füzet diabéteszes óvodások és kisiskolások TÁRSAI részére ” című kiadvány ezekre és más hasonlóan alapvető fontosságú kérdésekre igyekszik megadni a válaszokat az egészséges gyermekeknek.
A színes, 46 oldalas füzetben az életkornak megfelelő rajzos magyarázatok és játékos feladatok segítik az egészséges gyermekek ismeretszerzését a cukorbetegséggel kapcsolatban, ezáltal elősegítve a diabétesszel élő társaik elfogadását és biztonságos beilleszkedését az óvodai, vagy iskolai közösségekbe.

Dr. Bihari Krisztina

„Kedves Olvasó!

Régóta vártunk ilyen “varázsfüzetekre”, melyek játékosan, ötletesen közelebb hozzák az 1-es típusú cukorbetegség megértését a kisgyermekkorú érintettek és barátaik részére. Sajnos világszerte évről-évre nő az 1-es típusú diabéteszesek száma, ezen belül is ugrásszerűen nő a kisdedkorúak aránya. Szeretettel ajánlom ezeket a vidám, interaktív könyvecskéket mindazon óvodás- és kisiskoláskorú lurkó számára, aki diabétesszel él, vagy olyanoknak, akiknek van cukorbeteg társuk. A könyvecskék segítséget nyújthatnak, színesíthetik cukorbeteg gyermekekkel foglalkozó szakemberek munkáját is.”

“Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”

Dr. Bihari Krisztina, gyermekgyógyász, diabetológus

Részletek

Ára

Átvételi lehetőségek

  • Kiadó: Semmelweis Kiadó

  • Kiadás éve: 2019

  • Méret: 210×148 mm

  • Oldalszám: 46 oldal

  • Kötés: puha

  • ISBN: 9789633314999

  • Szöveg és illusztráció: Szabó Katalin

  • Szöveg és versbetét: Hrubi László

  • Szakmai tanácsadó: Dr. Bihari Krisztina

A KIADVÁNY ELSŐ  KIADÁSA TÉRÍTÉSMENTES AZ 1-ES TÍPUSÚ DIABÉTESSZEL ÉLŐ GYERMEKEK SZÁMÁRA A SEMMELWEIS EGYETEM TÁMOGATÁSÁVAL

Ez a kiadvány jelenleg nem elérhető!

Az ismeretterjesztő kiadvány első kiadása elfogyott.

A KIADVÁNY ÁTDOLGOZÁSÁHOZ ÉS KIADÁSÁHOZ TÁMOGATÓT KERESÜNK!