A Mocorgásra fel!  című részben Regő, a diabétesszel élő kisfiú Mocorgó Manóval egy egész napos biciklis kirándulásra indul a Velencei-tó körül. A kirándulás során elhangzanak azok a mozgással kapcsolatos információk és tudnivalók, melyre egy diabétesszel élő gyermeknek és szüleinek szükségük van a mozgás körültekintő megszervezése során. A túra alatt az olvasó gyermekek is megismerkedhetnek a környék látnivalóival és a Sportos Cukorbetegek Egyesületéhez való bekapcsolódási lehetőségekről, az Egyesület családi programjairól.

A kiadvány elektronikus változatai

Az EPUB formátumban való megtekintés lépései:

 1. Az „EPUB formátumban való letöltés”  gombra kattintva töltsük le a kiadvány EPUB változatát.
 2. Ahhoz, hogy az EPUB kiadványt a legjobb felhasználói élményben tudjuk megtekinteni, töltsük le innen a Kotobee Reader alkalmazást.
 3. A számítógépünkön indítsuk el a Kotobee Reader alkalmazást, és az alkalmazásban nyissuk meg a letöltött EPUB formátumú kiadványt.

Dr. Luczay Andrea

„A Molka sorozat legújabb részében Regő, örökmozgó barátjával Mocorgó manóval körbe tekeri a Velencei tavat. Mire körbe érnek az olvasó mindent megtudhat arról, milyen mozgás, hogyan befolyásolja az 1-es típusú diabetessel élők vércukorszintjét, hogyan kell felkészülni egy mozgásra, mit kell tenni előtte /utána és útközben a vércukor kilengések elkerülésére. Regő és barátja – és rajtuk keresztül az olvasó – útközben a Sportos Cukorbetegek Egyesületével is megismerkedik. Különös értéke a kiadványnak, hogy tartalmazza az ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes) legutolsó ajánlásának mozgásra vonatkozó javaslatait is. Bár a Molka sorozat elsősorban az 1-es típusú diabetessel élő kisgyermekek és családjaik számára készül Bihari Krisztina doktornő nagyfokú szakmai igényességgel megírt összefoglalóját jószívvel ajánlom nagyobb gyermekek és családjaik számára is.”

Dr. Luczay Andrea diabetológus, endokrinológus

Részletek

 • Kiadó: Mesék Világa Egyesület

 • Kiadás éve: 2020

 • Méret: 210×297 mm

 • Oldalszám: 24 oldal

 • Kötés: puha

 • ISBN:9786150096858

 • Szerző: Dr. Bihari Krisztina

  A Sportos Cukorbetegek Egyesületének fejezetének szerzője: Muskát Erika

 • Illusztráció: Szabó Katalin

Ára

A KIADVÁNY ELSŐ KIADÁSA TÉRÍTÉSMENTES AZ 1-ES TÍPUSÚ DIABÉTESSZEL ÉLŐ GYERMEKEK SZÁMÁRA AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA, A MÁSODIK KIADÁS A CSALÁDBARÁT MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL

A KIADVÁNY  A CSALÁDBARÁT MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN 2023-BAN 50 PÉLDÁNYBAN UTÁNNYOMTATÁSRA KERÜLT, EZEK TÉRÍTÉSMENTESEK AZ 1-ES TÍPUSÚ DIABÉTESSZEL ÉLŐ GYERMEKEK SZÁMÁRA

Ez a kiadvány jelenleg nem elérhető!

Átvételi lehetőségek