Kedves Barátaink!

A Mesék Világa Egyesület idén is köszönettel fogadja a személyi jövedelemadó 1% -t azoktól, akik céljainkkal, tevékenységünkkel szimpatizálnak. Egyesületünk 2021 óta fogadja az 1% felajánlásokat, melyet az elmúlt években a szakmai tevékenységeket illetően a:

  • Molka Mikulás posta költségeire,
  • új kiadvány megjelentetésére,
  • postázás költségeire és a
  • diabéteszes családi rendezvényeken tombolaajándék megvételére fordítottunk.

A 2021. évi felhasználásról szóló beszámoló(ka)t a https://mesekvilagaegyesulet.hu/bemutatkozas/ oldalon találhatjátok.

Arról, hogy az adományozás, az 1% felajánlás miért olyan fontos Egyesületünknek, a https://www.molka.hu/adomanyozoinknak/ oldalon is írtunk.

Kiemelt szempont számunkra, hogy a speciális kiadványok térítésmentesek legyenek annak érdekében, hogy bármilyen élethelyzetben lévő családokhoz eljuthassanak a mesés, ismeretterjesztő produktumok. Ezt a Támogatóknak köszönhetően sikerült megvalósítani, azonban a pályázati projekteken kívül a magas postai költségeket már nem tudjuk finanszírozni, ezért azt postai kiadványigényléskor meg kell fizetni.

Vannak azonban olyan családok, akiknek a postai költségek megfizetése is nehézséget okoz, hiszen mind tudjuk, a diagnózis után a családi költségek igencsak megemelkednek.

Idén, 2024-ben is volt olyan család, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy egy nehezebb anyagi helyzetben élő családhoz, egy frissen diagnosztizált kislánynak eljuttassuk a kiadványokat. Az adományozó édesanya szeretne névtelen maradni, de megkértük, hogy röviden indokolja adományozásának motivációját:

Adományt utaltál Egyesületünknek, melynek köszönhetően egy nehéz anyagi helyzetben élő családhoz is eljutottak a kiadványaink. Miért döntöttél úgy, hogy adományozol? Mi motivált benne?

Miután a kisfiam diabéteszes lett,akkor megváltozott az addigi életünk és átértékelődött sok minden bennünk. Megtudtuk mi az KÜZDÉS, a nagyfokú aggódás és társai. Felnyílt jobban a szemünk, mikor ehhez a „táborhoz” csatlakoztunk. Más lett a fontos érték. Voltunk már mi is nehezebb anyagi helyzetben, ha tudunk, akkor szívesen segítünk másoknak. Ez mind az együttérzésről, emberségről szól.

Segített gyermekednek a Molka-sorozat?

Nagyon sokat segítettek a sorozatok egyrészt jobban elfogadta,feldolgozta így a diabéteszt, úgymond „megbarátkozott” vele. Nem érezte magát annyira egyedül ebben. Főleg, mikor a Mocorgásra fel című sorozatot olvastam neki. Örömmel értesült róla, hogy van számukra külön diab tábor. Fontosnak érezte ettől magát. Valamint az ő szintjén van mesében formálva az ismeret, tudás. Többször elolvastam már, amik eddig megvoltak.
A nagy kedvenc a Szénhidrátos ismeretterjesztő. Szinte beleépült az életünkbe.Például szokta mondani, ha esik a cukra hozzak neki gyors és lassú Molkát. Vagy előfordul,hogy az ebédet, úgy kéri, hogy magányos és lassú Molka legyen benne. Ez nekünk amolyan bensőséges dologgá vált már.

Köszönjük személyi jövedelemadód 1%-át!

Kérjük, tekintsd meg videónkat!
Köszönjük, ha Te is hozzájárulsz munkánkhoz adód 1%-ának felajánlásával!

Mesék Világa Egyesület

Adószám: 18285831-1-41