A SZUPERCSAPAT

Tartsd kordában a vércukorszintedet!

TÁRSASJÁTÉK 1-ES TÍPUSÚ DIABÉTESSZEL ÉLŐ GYERMEKEKNEK

2023 tavaszán megjelenik

A SZUPERCSAPAT társasjátékunk 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek, melynek célja a vércukorszintet befolyásoló külső hatások megismerése, a kezelés gyakorlása, a diabétesz egyéni sajátosságainak megfigyelésére való ösztönzés.  A játék egy napot modellez le, a játékosoknak végig törekedniük kell a vércukorszintjük megfelelő tartományban tartására. A játék nem versengő jellegű, csak győztes játékosok vannak, de akár egyedül is lehet vele játszani!

A társasjáték 16 oldalas, A/4-es méretű kiadványként kerül kiadásra. A kártyajátékokhoz használt vastagságú, perforált lapok tartalmazzák a játék kellékeit, a játéktábla középen található, kinyitva A/3-as méretű. A játéktáblán való haladáshoz egy színjelölésű dobókockát adunk, a játékot úgy terveztük, hogy a számolni még nem tudó gyermekek is könnyen boldoguljanak.

  • Ajánlott korosztály: 4 -12 év

  • Játékosok száma:1- 4

  • Játékidő: kb. 10 perc

Részlet a játékszabályból

Segítsd Zuzu, az inzulin munkáját és a játék során törekedj a megfelelő vércukorszint elérésére!
Szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlenül szükséges Zuzu, az inzulin, aki a szervezet legkisebb munkásainak, a sejteknek szolgálja fel étküket, azaz a vérben található különleges cukrot, a glükózt. Ti már jól tudjátok, hogy az 1-es típusú diabétesz esetén a szervezet nem termel több inzulint, ezért a sejtek nem jutnak az erőt adó glükózhoz, a vér cukorszintje pedig emelkedik. Így azonban megbetegszünk, ezért szuri formájában Zuzut, az inzulint minden nap pótolni kell! A pót Zuzu pincérek felszolgálják a sejteknek a glükózt, így a vérben lévő cukor mennyisége is csökken. Az inzulin pótlásával azonban még nincs vége a napi teendőknek, hiszen a vércukorszintre számos jelenség, történés is hatással lehet. Például a megevett étel mennyisége és összetétele, az étkezés időpontja, de hatással lehet rá betegség, időjárás, mozgás, vagy befolyásolhatja éppen a kedvünk is. Azt is tudnod kell, hogy mindannyian kicsit mások vagyunk, máshogyan működünk, esetleg máshogy reagál a szervezetünk egy-egy hatásra, mint másoknak…

Részletek

  • Kiadó: Mesék Világa Egyesület

  • Kiadás éve: 2023

  • Méret: 210×297 mm

  • Oldalszám: 16 oldal

  • Szöveg és illusztráció: Szabó Katalin

Ára

A TÁRSASJÁTÉK KORLÁTOZOTT PÉLDÁNYSZÁMBAN JELENIK MEG ÉS ELSŐ  KIADÁSA – A KÉSZLET EREJÉIG – TÉRÍTÉSMENTES FRISSEN DIAGNOSZTIZÁLT GYERMEKEKNEK A CSALÁDBARÁT MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL.

A TÉRÍTÉSMENTES KÖRBE TARTOZÓKON KÍVÜLI CSALÁDOKNAK A JÁTÉK MEGRENDELÉSÉRE EGYSZERI ALKALOMMAL LEHETŐSÉGET FOGUNK BIZTOSÍTANI A NYOMTATÁSI KÖLTSÉG ÉS A POSTAI KÖLTSÉG MEGFIZETÉSE MELLETT, VÁRHATÓAN 6-7000 FT-OS ÁRON. FIGYELD A HÍREKET!

Igényeld elérhető kiadványainkat postai úton!

Adományozóinknak

2023-ban  legalább 3000 Ft-ot adományozóinknak 2 választott kiadvány lakcímre postázásával szeretnénk adományukat megköszönni! A megvásárolható Szupercsapat kifestő/színező kiadványt is választhatod!

Megrendelőknek

Ha nem szeretnél adományozni, meg is rendelheted a Molka-sorozat elérhető kiadványait a postai költség megfizetése mellett! A megvásárolható Szupercsapat kifestő/színező kiadványt is választhatod, így kedvezményesebb!