MOLKA KIADVÁNYOK

ismeretterjesztő kiadványok cukorbeteg kisgyermekeknek és egészséges társaiknak

A Molka kiadványsorozat célja, hogy a 4-9 éves, 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek számára mesés elemek és a képes ábrázolás segítségével alapvető információkat adjon át, valamint játékos formában gyakoroltassa azokat a már meglévő ismereteket, melyek e betegség kezelésében kulcsfontosságúak. Molka, a szénhidrát molekula történetein keresztül a diabétesz megismerésében, megértésében, elfogadásában kaphatnak segítséget az olvasó gyermekek. A sorozat részei kapcsolódnak egymáshoz, de önálló témaköröket dolgoznak fel.

LEGÚJABB KIADVÁNYUNK!

Szupercsapat

Legújabb színező/kifestő kiadványunk az azonos nevű animációs kisfilm, a SZUPERCSAPAT alapján készült, melyben az 1-es típusú diabétesz kezelésének alappilléreire fókuszálunk. Az inzulin pótlása, az étkezés, a mozgás és a vércukorszint önellenőrzésének lehetőségei elsősorban talán a frissen diagnosztizált gyermekek életkoruknak megfelelő, játékos edukációjában nyújthat segítséget, de alkalmas lehet a már meglévő ismeretek rendszerbe foglalására is.

Bővebben

 Zuzu, az inzulin

A sorozat ezen részében az egészséges szervezet működéséről, az 1-es típusú diabétesz jelenségéről, tüneteiről, és annak diagnosztizálásáról kaphatnak információt a gyerekek. A kiadványban a megszokott készségfejlesztő játékokon túl az inzulinkezeléssel kapcsolatban őket leginkább foglalkoztató gyakorlati kérdésekről olvashatnak – vagy a szülővel történő egy közös feldolgozás alkalmával hallhatnak – válaszokat a diabétesszel élő óvodás és kisiskolás, érintett gyermekek.

Okosfüzet a mozgásról

Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek kezelésében az aktív életmódnak fontos egészségmegőrző szerepe van. A mozgás diabéteszre gyakorolt hatása egyéni sajátosságainak megfigyelése segítheti a gyermeket a mozgás előkészítésében is, a tapasztalatok kielemzése pedig a biztonságosabb lehet a mozgásos tevékenységek alatt.

 Okosfüzet az étkezésről

A Molkaország című részben a szénhidrátok fajtáival és vércukorszintre gyakorolt hatásával, valamint a leggyakrabban fogyasztott ételeink szénhidráttartalmával  ismerkedik Réka és Regő, a diabétesszel élő  testvérpár. A kiadványhoz kapcsolódik az Okosfüzet, melynek  segítségével a gyermekek játszva figyelhetik meg, hogy a különböző élelmiszerek milyen változást idézhetnek elő a vércukorszintjükben.

Bővebben
Bővebben
Bővebben

Mocorgásra fel!

A diabétesszel élő gyermekek kezelésének is az egyik alappillére a rendszeres mozgás, melynek körültekintő megszervezéséhez szükséges ismeretek megszerzésében nyújthat segítséget a kiadvány. Az olvasók azt is megtudhatják, hogy a Sportos Cukorbetegek Egyesületének milyen programlehetőségeihez tudnak bekapcsolódni a diabéteszes gyermeket nevelő családok.

 Molkaországban

A Molkaország című részben a szénhidrátok fajtáival és vércukorszintre gyakorolt hatásával, valamint a leggyakrabban fogyasztott ételeink szénhidráttartalmával  ismerkedik Réka és Regő, a diabétesszel élő  testvérpár, kiket az 1. részben, a Hurrá! Kirándulunk! című kiadványban már megismerhettek az olvasó gyermekek.

 Szenzi szolgálatra jelentkezik!

A kiadvány segítséget kíván nyújtani a gyermekek és szüleik  számára abban, hogy a folyamatos glükózmonitorozás lényegét, működésének tulajdonságait magyarázza, előnyeit számba veszi és az év elején OEP támogatottá vált  Enlite szenzor -t és használatához-működéséhez szükséges tartozékokat bemutatja.

Bővebben
Bővebben
Bővebben

 Cukorbeteg a barátom!

A kiadvány az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket körülvevő egészséges társakban leggyakrabban felmerülő kérdésekre igyekszik az életkornak megfelelő válaszokat adni. Ajánlott pedagógusnak, osztály,-vagy csoportközösségnek, családtagoknak, kezdő 1-es típusú diabéteszeseknek.

 Hurrá! Kirándulunk!

Ebben a kiadványban a gyerekek megismerkednek Molkával, a szénhidrát molekulával. Réka és Regő – az 1-es típusú diabétesszel élő testvérpár – vidám, kirándulással töltött napján keresztül olyan, táplálkozáshoz, szénhidrátbevitelhez kapcsolódó speciális feladatokkal, magyarázatokkal találkozhatnak,  melyek a diabétesszel élő gyermekek számára létfontosságúak.

Bővebben
Bővebben
BESZÉLEK NÉMETÜL ÉS ANGOLUL IS

Molka idegen nyelveken

Németül is olvashatsz!

„Die Buchserie Molka ist für Kinder im Kindergarten- oder Grundschulalter gedacht die an Diabetes erkrankt sind. Dies bedeutet nicht das es für gesunde Kinder nicht geeignet wäre. Es kann dazu beitragen mehr Verständnis aufzubringen denn

Molka angolul!

I am happy to inform you that Edition #1 of the Molka series in English is out. The “Molka” series is intended for use by preschool and early primary school age children with diabetes.

Megosztás