ONLINE MOLKA KIADVÁNYOK

A Molka kiadványsorozat célja, hogy a 4-9 éves, 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek számára mesés elemek és a képes ábrázolás segítségével alapvető információkat adjon át, valamint játékos formában gyakoroltassa azokat a már meglévő ismereteket, melyek e betegség kezelésében kulcsfontosságúak. Molka, a szénhidrát molekula történetein keresztül a diabétesz megismerésében, megértésében, elfogadásában kaphatnak segítséget az olvasó gyermekek. A sorozat részei kapcsolódnak egymáshoz, de önálló témaköröket dolgoznak fel.

Online kiadványok

Asztali számítógépről nézhető interaktív könyv, mely hangoskönyvként is funkcionál a könyv feletti hangsávra kattintva. Ez a változat a hanglejátszási lehetőségen kívül mozgó grafikákat (ugró, billegő, közeledő) és felugró ablakokban online játékokat tartalmaz. A könyv gombjai segítségével az olvasó jegyzeteket készíthet a könyvből kijelölve a számára fontos információrészleteket. Az interaktív könyv megjelenése fix, azaz nem igazodik a képernyő méretéhez, ezért előfordulhat, hogy a lap aljára kell görgetni a lapozás gombjainak eléréséhez.

A mozgásról

A szénhidrátokról

A szenzorról

EPUB formátumban letölthető kiadványok

EPUB formátum, vagyis egy nemzetközi ekönyv szabvány, mely képernyőn való olvasásra van tervezve és könyvolvasón keresztül nézhető meg. Ez a formátum a grafikák helyett inkább a szöveg olvasását részesíti előnyben, azaz lehetőség van a betűméretek változtatására, lehetővé teszi a különböző képernyőn való megjelenítést. Az EPUB formátumban készített könyveink szöveges részükben megegyeznek a nyomtatott kiadványokéval, de lényegesen kevesebb grafikát tartalmaznak. Ebben a formátumban nem jelenítünk meg interaktív elemeket és hangot, azaz mesemondást sem tartalmaznak.