ANIMÁCIÓK

FŐSZEREPBEN MOLKA, ZUZU, SZENZI ÉS A TÖBBIEK!

iSMERETTERJESZTŐ KISFILMEK GYERMEKEKNEK

Cukorbeteg a barátom!

Mi az a cukorbetegség? Vajon mitől lett a barátom, osztálytársam, óvodástársam cukorbeteg? Elmúlik-e majd neki? Én elkaphatom? Hogyan kezelik a diabéteszt? Hogyan lehet a vércukrot megmérni? Hogyan kerül be az inzulin a szervezetbe? Miért eszik a barátom máskor és mást, mint én? Hogyan és mivel segíthetek a cukorbeteg barátomnak az óvodában és az iskolában?
Ezek a kérdések nap mint nap felmerülnek a diabéteszes gyerkőcöt körülvevő gyermekközösségekben. A most megjelent „CUKORBETEG A BARÁTOM – Foglalkoztató füzet diabéteszes óvodások és kisiskolások TÁRSAI részére” című kiadvány ezekre és más hasonlóan alapvető fontosságú kérdésekre igyekszik megadni a válaszokat az egészséges gyermekeknek.
A színes, 46 oldalas füzetben az életkornak megfelelő rajzos magyarázatok és játékos feladatok segítik az egészséges gyermekek ismeretszerzését a cukorbetegséggel kapcsolatban, ezáltal elősegítve a diabétesszel élő társaik elfogadását és biztonságos beilleszkedését az óvodai, vagy iskolai közösségekbe.
A kiadvány megjelenését a Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központ segítette elő.

Az 1-es típusú cukorbetegség

Mint, ahogy azt az 1. részben láthattátok, Zuzu elmagyarázta Rékának, hogy mi is az a cukorbetegség.
Igen ám, de a cukorbetegségnek többféle típusa létezik! Ezért anyukám elhatározta, hogy elkészíti a kisfilm folytatását, melyben Zuzu az 1-es típusú cukorbetegségről mesél Rékának. Azon kívül, hogy elmélyíthetitek a már eddig megszerzett tudásotokat, számos új szereplővel és helyszínnel ismerkedhettek meg ebben a videóban.
Meleg szívvel ajánlom figyelmetekbe ezt a kisfilmet is! …és egy kicsit, azért én is látható leszek benne. 🙂

Cukorbeteg lettem!

Nagy örömmel mutatom be Nektek jóbarátomat, Zuzut, az inzulint! Ő a főszereplője ennek a videónak, amelyben elmeséli a gyerekeknek, hogy mi is az a cukorbetegség. Természetesen kistestvérei is segítenek neki a történet elmesélésében, és semmiképp sem hiányozhat a másik fontos szereplő, aki nem más, mint ha-ha-ha-ha-ha-hasnyálmirigy.  🙂

Remélem a kisfilm megtekintése gyarapítja az ismereteid ebben a témakörben!

Danika és a mozgás

Személyre szabott videók

Ezekben a személyre szabott videókban egy adott, fennálló nevelési helyzettel kapcsolatban a gyermek belső motivációját igyekszünk egy pozitív megerősítést tartalmazó üzenettel felkelteni. A szülők információi alapján egy, a gyermek számára kedves rajzfigura fogalmaz meg üzenetet a kisgyermek meglévő erősségeire alapozva.

Ebben a konkrét videóban Danika részére a mindennapos mozgás szükségességének üzenetét fogalmaztuk meg, egy olyan sporttevékenységet beépítve, melyet ő is szívesen gyakorol a mindennapokban. Molka, a szénhidrát molekula az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek számára készült kiadványsorozat főhőse, ezért a diabétesszel élő gyermek számára ezt az üzenetet ő közvetíti.