ANIMÁCIÓK

FŐSZEREPBEN MOLKA, ZUZU, SZENZI, CUKI ÉS A TÖBBIEK!

A Mesék Világa Egyesület által készített kisfilmek célzottan az érintett gyermekekhez szólnak az életkori sajátosságaikat is figyelembe véve, de az őket körülvevő, egészséges társaik, családtagjaik, a nevelésükben/oktatásukban részt vevő felnőttek is hasznos információkkal gyarapodhatnak az 1-es típusú cukorbetegséggel kapcsolatos alapvető tudnivalók tekintetében.

Berecz Éva Rózsa

szülő

“A feltöltött kisfilmek mindenképp segítettek nekünk – főleg a gyerekeknek – megérteni, hogy mi is az 1-es típusú diabétesz! Az én kislányom kedvence pedig a Youtube oldalatokról a Molka dala!”

Molka dal

Mint tudjuk, énekelni, zenélni jó dolog. És minél többen zenélünk együtt, annál jobb! Ezt az elvet követve Molka és számtalan kistestvére, amint alkalmuk nyílik rá, máris dalra fakadnak. Ebben a videóban közösen adják elő kedvenc dalukat, a Molka dalt.
De vajon van -e közönségük? Hát persze! Réka és Regő, Molkáék régi jó barátai örömmel hallgatják a parányi kis zenészek lelkes produkcióját.
Fogadjátok Ti is szeretettel az előadásukat! 🙂

Cukorbeteg lettem!

Nagy örömmel mutatom be Nektek jóbarátomat, Zuzut, az inzulint! Ő a főszereplője ennek a videónak, amelyben elmeséli a gyerekeknek, hogy mi is az a cukorbetegség. Természetesen kistestvérei is segítenek neki a történet elmesélésében, és semmiképp sem hiányozhat a másik fontos szereplő, aki nem más, mint ha-ha-ha-ha-ha-hasnyálmirigy.  🙂

Remélem a kisfilm megtekintése gyarapítja az ismereteid ebben a témakörben!

Az 1-es típusú cukorbetegség

Mint, ahogy azt az 1. részben láthattátok, Zuzu elmagyarázta Rékának, hogy mi is az a cukorbetegség.
Igen ám, de a cukorbetegségnek többféle típusa létezik! Ezért anyukám elhatározta, hogy elkészíti a kisfilm folytatását, melyben Zuzu az 1-es típusú cukorbetegségről mesél Rékának. Azon kívül, hogy elmélyíthetitek a már eddig megszerzett tudásotokat, számos új szereplővel és helyszínnel ismerkedhettek meg ebben a videóban.
Meleg szívvel ajánlom figyelmetekbe ezt a kisfilmet is! …és egy kicsit, azért én is látható leszek benne. 🙂

Szupercsapat – a kezelés

Az 1-es típusú diabétesszel élő kisgyermekek számára készülő ismeretterjesztő videósorozat „Szupercsapat” című részében az 1-es típusú diabétesz kezelésének alappilléreire fókuszálunk. Az inzulin pótlása, az étkezés, a mozgás és a vércukorszint önellenőrzésének lehetőségei elsősorban talán a frissen diagnosztizált gyermekek edukációjában nyújthat segítséget, de alkalmas lehet a már meglévő ismeretek rendszerbe foglalására is.

NEVELÉSI/OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBE AJÁNLJUK!

Az 1-es típusú diabéteszről az osztálytársaknak

Az általános iskola megkezdése óriási élmény mindenkinek, így azoknál a családoknál is mérföldkőnek számít ez az esemény, ahol 1-es típusú diabétesszel élő csemetét nevelnek. Az 1-es típusú diabétesz ugyan a gyermek fejlődését semmilyen téren nem gátolja, az egészségének fenntartása érdekében előírt kezelés napi teendőket és bizonyos szabályok betartását kívánja. Az iskolai élet mindennapjaiban a biztonság és az oktatásukban-nevelésükben résztvevő felnőttek, valamint a gyermekközösség szeretete, elfogadása, megértése ugyanolyan meghatározó, mint bármelyik másik kisgyermeknek.
A Mesék Világa Egyesület célja a videó elkészítésével az volt, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermek iskolai környezete alapvető információhoz jusson.
Bízunk abban, hogy azok a pedagógusok, akik az érintett gyermekek oktatásában és nevelésében részt vesznek, videónk segítségével a gyermekközösségek felé is közvetíteni tudják azokat az elemi tudnivalókat, melyek ismerete minden résztvevő érdeke!
A videó létrehozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítette elő.

Megosztás