ANIMÁCIÓK

FŐSZEREPBEN MOLKA, ZUZU, SZENZI, CUKI ÉS A TÖBBIEK!

iSMERETTERJESZTŐ KISFILMEK GYERMEKEKNEK

Molka dal

Mint tudjuk, énekelni, zenélni jó dolog. És minél többen zenélünk együtt, annál jobb! Ezt az elvet követve Molka és számtalan kistestvére, amint alkalmuk nyílik rá, máris dalra fakadnak. Ebben a videóban közösen adják elő kedvenc dalukat, a Molka dalt.
De vajon van -e közönségük? Hát persze! Réka és Regő, Molkáék régi jó barátai örömmel hallgatják a parányi kis zenészek lelkes produkcióját.
Fogadjátok Ti is szeretettel az előadásukat! 🙂

Az 1-es típusú diabéteszről az osztálytársaknak

Az általános iskola megkezdése óriási élmény mindenkinek, így azoknál a családoknál is mérföldkőnek számít ez az esemény, ahol 1-es típusú diabétesszel élő csemetét nevelnek. Az 1-es típusú diabétesz ugyan a gyermek fejlődését semmilyen téren nem gátolja, az egészségének fenntartása érdekében előírt kezelés napi teendőket és bizonyos szabályok betartását kívánja. Az iskolai élet mindennapjaiban a biztonság és az oktatásukban-nevelésükben résztvevő felnőttek, valamint a gyermekközösség szeretete, elfogadása, megértése ugyanolyan meghatározó, mint bármelyik másik kisgyermeknek.
A Mesék Világa Egyesület célja a videó elkészítésével az volt, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermek iskolai környezete alapvető információhoz jusson.
Bízunk abban, hogy azok a pedagógusok, akik az érintett gyermekek oktatásában és nevelésében részt vesznek, videónk segítségével a gyermekközösségek felé is közvetíteni tudják azokat az elemi tudnivalókat, melyek ismerete minden résztvevő érdeke!
A videó létrehozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítette elő.

Cukorbeteg a barátom!

Mi az a cukorbetegség? Vajon mitől lett a barátom, osztálytársam, óvodástársam cukorbeteg? Elmúlik-e majd neki? Én elkaphatom? Hogyan kezelik a diabéteszt? Hogyan lehet a vércukrot megmérni? Hogyan kerül be az inzulin a szervezetbe? Miért eszik a barátom máskor és mást, mint én? Hogyan és mivel segíthetek a cukorbeteg barátomnak az óvodában és az iskolában?
Ezek a kérdések nap mint nap felmerülnek a diabéteszes gyerkőcöt körülvevő gyermekközösségekben. A most megjelent „CUKORBETEG A BARÁTOM – Foglalkoztató füzet diabéteszes óvodások és kisiskolások TÁRSAI részére” című kiadvány ezekre és más hasonlóan alapvető fontosságú kérdésekre igyekszik megadni a válaszokat az egészséges gyermekeknek.
A színes, 46 oldalas füzetben az életkornak megfelelő rajzos magyarázatok és játékos feladatok segítik az egészséges gyermekek ismeretszerzését a cukorbetegséggel kapcsolatban, ezáltal elősegítve a diabétesszel élő társaik elfogadását és biztonságos beilleszkedését az óvodai, vagy iskolai közösségekbe.
A kiadvány megjelenését a Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központ segítette elő.

Az 1-es típusú cukorbetegség

Mint, ahogy azt az 1. részben láthattátok, Zuzu elmagyarázta Rékának, hogy mi is az a cukorbetegség.
Igen ám, de a cukorbetegségnek többféle típusa létezik! Ezért anyukám elhatározta, hogy elkészíti a kisfilm folytatását, melyben Zuzu az 1-es típusú cukorbetegségről mesél Rékának. Azon kívül, hogy elmélyíthetitek a már eddig megszerzett tudásotokat, számos új szereplővel és helyszínnel ismerkedhettek meg ebben a videóban.
Meleg szívvel ajánlom figyelmetekbe ezt a kisfilmet is! …és egy kicsit, azért én is látható leszek benne. 🙂

Cukorbeteg lettem!

Nagy örömmel mutatom be Nektek jóbarátomat, Zuzut, az inzulint! Ő a főszereplője ennek a videónak, amelyben elmeséli a gyerekeknek, hogy mi is az a cukorbetegség. Természetesen kistestvérei is segítenek neki a történet elmesélésében, és semmiképp sem hiányozhat a másik fontos szereplő, aki nem más, mint ha-ha-ha-ha-ha-hasnyálmirigy.  🙂

Remélem a kisfilm megtekintése gyarapítja az ismereteid ebben a témakörben!

Danika és a mozgás

Személyre szabott videók

Ezekben a személyre szabott videókban egy adott, fennálló nevelési helyzettel kapcsolatban a gyermek belső motivációját igyekszünk egy pozitív megerősítést tartalmazó üzenettel felkelteni. A szülők információi alapján egy, a gyermek számára kedves rajzfigura fogalmaz meg üzenetet a kisgyermek meglévő erősségeire alapozva.

Ebben a konkrét videóban Danika részére a mindennapos mozgás szükségességének üzenetét fogalmaztuk meg, egy olyan sporttevékenységet beépítve, melyet ő is szívesen gyakorol a mindennapokban. Molka, a szénhidrát molekula az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek számára készült kiadványsorozat főhőse, ezért a diabétesszel élő gyermek számára ezt az üzenetet ő közvetíti.

Megosztás