Az 1-es típusú diabétesz esetén a kezelés egyik alappillére az inzulin pótlása. De hogyan magyarázzuk el az érintett kisgyermekeknek a szervezet működését, a szurik beadásának létfontosságát, a pumpával, vagy pennel beadott inzulinok típusait úgy, hogy meg is értsék, mi történik velük?

A Molka sorozat legújabb részében az egészséges szervezet működéséről, az 1-es típusú diabétesz tüneteiről, diagnosztizálásáról, valamint a kisgyermekeket talán leginkább foglalkoztató kérdésekről olvashatnak-vagy a szülővel történő egy közös feldolgozás alkalmával hallhatnak a diabétesszel élő óvodás és kisiskolás, érintett gyermekek.

A legújabb részben a Molka szerkesztőségéből jelentkeznek a sorozat állandó szereplői. Regő és Réka az 1-es típusú gyermekdiabétesz klub tagfelvételéről mesél, míg Zuzu, a sztárvendég a klubtagok szerkesztőségbe küldött kérdéseit válaszolja meg.

Dr. Bihari KrisztinaKedves Szülők és Gyerekek!

Mikor lehetne aktuálisabb, mint most, az inzulin felfedezésének és első használatának 100. évfordulóján, hogy Zuzu segítségével megismerjük a legfontosabb vércukor csökkentő hormonunk működését!

E mesés és játékos füzet segítségével óvodás vagy kisiskolás korú, érdeklődő vagy érintett gyermekeink is betekintést nyerhetnek, választ kaphatnak egy-egy, a cukorbeteg gyerekek minden napjaiban előforduló helyzetre, az őket gyakran foglalkoztató kérdésekre.

Ceruzát tölts, olvasásra, színezésre fel!”

dr. Bihari Krisztina gyermekgyógyász, diabetológus, endokrinológus

Vélemények a kiadványról

Berecz Éva Rózsa

“Kedvencünk a Zuzu, az inzulin című rész. Szerintem az inzulin a legfontosabb számukra, ezért ezt olvastuk a legtöbbet.”

Karácsony Dóra

Marci kedvence Zuzu, az inzulin című kiadvány és abból is az a rész, amikor a hasnyálmirigy elalszik. A könyvben nagyon tetszik, hogy gyermekek szólalnak meg és így a kérdéseikre választ kapnak. Marci a 6 éves Bernit szereti legjobban, aki azt kérdezi, hogy lehet-e szüneteltetni az inzulinbeadást. Azt hiszem ő fogalmazza meg Marci legbensőbb vágyát. Jó érzés, hogy nincs egyedül a kérdéseivel, a problémájával. Zuzu Marci kedvence és ébredéskor őt hívjuk és megkérdezzük tőle, hogy készen áll-e a mai napi belövésre.

Részletek

  • Kiadó: Mesék Világa Egyesület

  • Kiadás éve: 2022

  • Méret: 210×297 mm

  • Oldalszám: 26 oldal

  • Kötés: puha

  • ISBN:978-615-82006-2-2

  • Szöveg: dr. Bihari Krisztina

  • Szöveg és illusztráció: Szabó Katalin

  • Szöveggondozás, lektorálás: Péter Lea

Ára

A KIADVÁNY ELSŐ  KIADÁSA TÉRÍTÉSMENTES AZ 1-ES TÍPUSÚ DIABÉTESSZEL ÉLŐ GYERMEKEK SZÁMÁRA A CSALÁDBARÁT MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL

Ez a kiadvány elérhető!

Átvételi lehetőségek