A kiadványok 2024.01.17-én útra keltek

az 1-es típusú diabétesszel 2023-ban diagnosztizált gyermekeknek

Az kiadványok és a postai úton történt továbbításuk  a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának köszönhetően ingyenesen valósult meg 44 család részére

2023. december közepén hirdettük meg az igénylés lehetőségét a 2023-ban, 1-es típusú diabétesszel diagnosztizált gyermekek részére. Az igényelhető kiadványokat évek óta többször is meghirdettük, a régebben diagnosztizált gyermeket nevelő családoknak több lehetőség is volt ezeket térítésmentesen igényelni, először az Egyesületünk tagságának pénzbeli hozzájárulásával, majd adományozó családok segítségével, később pedig pályázati támogatásokból. 2023. tavaszától pedig a postai költségek megfizetése mellett akadálytalan az ingyenes kiadványok igénylése.

A most igényelhető kiadványok ingyenes igénylésére a régebben diagnosztizált gyermekeknek már több alkalommal volt lehetőség az elmúlt években. Kezdetekben az Egyesületi tagjaink biztosították erre az anyagi forrást, majd adományozó családok tették lehetővé a postázást, végül 2021 óta pályázati kereteken belül tudjuk ezt a tevékenységet megvalósítani. Bízunk benne, hogy a tavalyi évben diagnosztizált gyermekek is játékos formában gyarapodnak ismeretekkel a most érkező kiadványok segítségével. Az igénylésre 2024.01.10-ig volt lehetőség, de több telefonhívás és beérkező email miatt többször visszanyitottuk az űrlapot. A hirtelen megugró igénylésszám miatt az utolsó 6 családnak már nem jutott a Mocorgásra fel! és a Molkaországban kiadványokból, ezért ők más kiadványokat találnak a borítékban a Zuzu, az inzulin című rész mellett. Természetesen nekik, a várhatóan 2024. tavaszán érkező utánnyomásokból soron kívül fogunk postázni.

A kiadványok sima küldeményként, A/4-es borítékban érkeznek pár napon belül a postaládákba. Kérjük, hogy akinek 2 héten belül nem érkezik meg a boríték, a diabmolka[kukac]gmail.com-on vegye fel velünk a kapcsolatot!

2023. tavasza óta a weboldalról folyamatosan van lehetőség az ingyenes kiadványok igénylésére, a postai költségek megfizetése mellett Molka ajándékboltjában. Jelenleg a Mocorgásra fel! és a Molkaországban című kiadvány nyomtatott formában nem elérhető, de az online kiadványok menüpont alatt elektronikus hangoskönyvként telis-tele játékos elemekkel – megtalálhatóak.

Postai úton történő igénylés  a postai költségek megfizetése mellett

Akinek a gyermekét 2023 előtt diagnosztizálták, de szeretné postai úton igényelni a kiadványokat, megteheti Molka ajándékboltjában a postázás költségeinek megfizetése mellett. Természetesen személyes átvételre továbbra is van lehetőség az Egyesület székhelyén (Budapest, III. kerület) előzetes időpontegyeztetés után, így teljesen ingyenesen tudtok hozzájutni. Ebben az esetben kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot.