Az alábbi kiadványok postai úton történő továbbítására  2024. január 10-ig jelentkezhettek az alábbi űrlap kitöltésével.

A kiadványok és a postázás térítésmentes a 2023-ban, 1-es típusú diabétesszel diagnosztizált gyermekek számára

A tevékenységet a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatása teszi lehetővé.  A kiadványok igénylésére a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2024. január közepéig van lehetőség.

 Molkaországban

A Molkaország című részben a szénhidrátok fajtáival és vércukorszintre gyakorolt hatásával, valamint a leggyakrabban fogyasztott ételeink szénhidráttartalmával  ismerkedik Réka és Regő, a diabétesszel élő  testvérpár, kiket az 1. részben, a Hurrá! Kirándulunk! című kiadványban már megismerhettek az olvasó gyermekek.

 Zuzu, az inzulin

A kiadványban az egészséges szervezet működéséről, az 1-es típusú diabétesz jelenségéről, tüneteiről, és annak diagnosztizálásáról kaphatnak információt a gyerekek. A kiadványban a megszokott készségfejlesztő játékokon túl az inzulinkezeléssel kapcsolatban őket leginkább foglalkoztató gyakorlati kérdésekről olvashatnak – vagy a szülővel történő egy közös feldolgozás alkalmával hallhatnak – válaszokat a diabétesszel élő óvodás és kisiskolás, érintett gyermekek.

Mocorgásra fel!

A diabétesszel élő gyermekek kezelésének is az egyik alappillére a rendszeres mozgás, melynek körültekintő megszervezéséhez szükséges ismeretek megszerzésében nyújthat segítséget a kiadvány. Az olvasók azt is megtudhatják, hogy a Sportos Cukorbetegek Egyesületének milyen programlehetőségeihez tudnak bekapcsolódni a diabéteszes gyermeket nevelő családok.

Postai úton történő igénylés  a postai költségek megfizetése mellett

Akinek a gyermekét 2023 előtt diagnosztizálták, de szeretné postai úton igényelni a kiadványokat, megteheti Molka ajándékboltjában a postázás költségeinek megfizetése mellett. Természetesen személyes átvételre továbbra is van lehetőség az Egyesület székhelyén (Budapest, III. kerület) előzetes időpontegyeztetés után, így teljesen ingyenesen tudtok hozzájutni. Ebben az esetben kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot.