2023-as év is tartalmas, tevékeny évnek bizonyult Egyesületünk életében. Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek új produktumokat tudtunk létrehozni. A Családbarát Magyarország  és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával edukációs jellegű, az inzulinpumpáról szóló kiadvány, és egy speciális társasjátékkönyv jöhetett létre, valamint lehetőségünk volt a kifogyott részek újranyomtatására is. A társasjátékkönyvből a Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Egyesülete nyári táborozóinak és Egyesületünk munkáját elősegítő családoknak ajánlottunk fel a korlátozottan megjelent példányszámból. A Molka-sorozat utánnyomtatott és újonnan megjelent részeiből térítésmentesen tudtunk postázni 2023. áprilisáig két alkalommal az igénylő családoknak. Április 1-jétől megnyitottuk Molka ajándékboltját, hogy a postai költségek megfizetése mellett továbbra is igényelhetőek legyenek postai úton a kiadványok. Személyes átvételre a Sportos Cukorbetegek Diabétesz Világnapi rendezvényén biztosítottunk lehetőséget, a székhelyen történő átvétel mellett. A molka.hu oldalon az elektronikus formában már feldolgozott kiadványok továbbra is elérhetőek hangoskönyv formában, játékos feldolgozásban. Továbbra is szívügyünk, hogy a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek újdonságait linkgyűjtemény formájában megosszuk a családokkal, ezért a gyermekdiabetesz.hu oldalt folyamatosan bővítjük, aktualizáljuk. Egyik legkedvesebb tevékenységünk, a Molka Mikulás posta idén is elindult a gyerekeknek.

2023-ban megjelent új kiadványaink

A Családbarát Magyarország támogatásával 2023-ban is két új kiadvány jelenhetett meg a Molka sorozaton belül az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek.

Hogyan jutottak el a kiadványok az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekekhez?

Személyes átvétel és postai út

Megnyitottuk Molka ajándékboltját

Molka ajándékboltját annak érdekében hoztuk létre, hogy az 1-es diabétesszel élő családok folyamatosan igényelni tudják a Molka sorozat ismeretterjesztő kiadványait és egyéb, speciálisan a diabétesszel élő gyermekeknek szóló produktumokat.

Molka Mikulás posta

Talán a számunkra is legnagyobb örömet okozó tevékenységet 2023-ban is meg tudtuk valósítani. Idén 10 családhoz tudott elindulni Molka Mikulás levele. Az igénylés térítésmentes volt az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek. A szülők által megfogalmazott leveleket megszerkesztettük és  a levél mellett egy kis ajándék matricával postán útjára indítottuk.