Mivel készülünk 2024-ben?

Megjelenik a Molka-sorozat legújabb része

Várhatóan 2024. tavaszán megjelenik legújabb kiadványunk a Diabéteszes lettél? Segít a Szupercsapat! című rész Dr. Bihari Krisztina és Szabó Katalin ismeretterjesztő foglalkoztatófüzete. A kiadvány elsősorban a frissen diagnosztizált gyermekeknek a diagnózisról és a kezelés alappilléreiről a Cukorbeteg lettem, az 1-es típusú diabéteszről és a Szupercsapat animációs kisfilmünk alapján készül nyomtatott formában a már megszokott játékos-rajzos elemekkel. A kiadvány megjelenését a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.

Szupercsapat társasjátékkönyv  az 1-es típusú diabéteszről

A Szupercsapat speciális társasjátékkönyv 2023-ban jelent meg korlátozott példányszámban. A Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Egyesületének táborozói és Egyesületünk munkáját elősegítő 3 család kapta meg a kiadványokat. 2024-ben, a tavaszi hónapokban ismét lehetőség nyílik a társasjátékkönyv újranyomtatására. A társasjátékkönyv a frissen (az elmúlt fél évben) diagnosztizált gyermekeknek lesz térítésmentesen elérhető, de meg is lehet vásárolni a támogatott körbe nem tartozó családoknak. Speciális társasjátékkönyvünk célja a külső környezeti hatások diabéteszre gyakorolt egyéni sajátosságainak megfigyelésére ösztönzés. Támogatja a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Már megjelent kiadványok újra elérhetőek

A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Molka-sorozat eddig megjelent, de már kifogyott részeinek utánnyomtatására nyílik lehetőség 2024-ben. Az alábbi kiadványokat azok a családok igényelhetik térítésmentesen, ahol a gyermeknél az elmúlt fél évben diagnosztizálták az 1-es típusú diabéteszt. Természetesen a kiadványok továbbra is térítésmentesek, igényelhetőek postai úton is a postázás költségeinek megfizetése mellett Molka ajándékboltjában.

Első körben a 2023-ban (és 2024-ben) diagnosztizált gyermekeknek szeretnénk 2023. december közepétől 2024. január 10-ig lehetőséget biztosítani kiadványaink térítésmentes igénylésére. Várható postázás: 2024. január közepe

Postázzuk a kiadványokat

Hiszünk abban, hogy a Molka – sorozat megalkotásával jó ügyet szolgálunk. Hiszünk abban, hogy kiadványainkkal, ha könnyebbé nem is, de mindenképp vidámabbá tehetjük a diabétesszel élő kisgyermekek életét. Célunk az, hogy minél több érintett család juthasson hozzá a Molka – sorozat kiadványaihoz. Ennek érdekében 2024-ben a frissen diagnosztizált (elmúlt fél évben) gyermekek családjainak térítésmentesen postázzuk előre meghirdetett alkalmakon a már megjelent kiadványokat, valamint – a diagnózis időpontjától függetlenül – minden igénylő családnak az új, 2024-ben megjelenésre kerülő Diabéteszes lettél? Segít a Szupercsapat! című ismeretterjesztő kiadványunkat.

Információs tábla nevelési/oktatási intézménybe

Szeretnénk újra lehetőséget biztosítani a szülőknek, hogy a 2022-es évben megvalósult projektünket, a nevelési/oktatási intézményekben, a falra kihelyezhető, személyre szabott HPVC alapú információs táblát újra tudják igényelni. A táblát most kisebb formában, tehát 50×50 cm-es méretben, az akkori látványtervvel szeretnénk újra igényelhetővé tenni, a bevált igénylési forma szerint, azaz a pedagógussal történt egyeztetést követően. A személyre szabható táblán a felajánlott mintamondatok mellett egyedi feliratot is megfogalmazhatnak a szülők igényléskor. A nyomda a kiszállítást közvetlenül a nevelési/oktatási intézménybe, a pedagógus nevére szállítja ki rövid határidővel. Az igénylés már lehetséges, 2024. február 28-ig, vagy a pénzügyi keret kimerüléséig.

Molka ajándékboltja

Az ajándékboltban speciális, elsősorban az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek szóló, személyessé varázsolható termékeket találod, valamint itt igényelheted bármikor postai úton, a postázás költségeinek megfizetésével a térítésmentes Molka-sorozat elérhető részeit! Keress színező kiadványt, válassz fal,-és csempe matricát, vagy Molkás puzzle-t, de segítséget adhat a figyelmeztető ajtótábla, hogy minden szükséges eszköz megvan-e induláskor a táskában?

ÖNKÉNTES MUNKÁNK + VÁSÁRLÁSOD ÖSSZEGE = EGYÜTTES HOZZÁJÁRULÁSUNK AZ 1-ES TÍPUSÚ DIABÉTESSZEL ÉLŐ GYERMEKEKNEK KÉSZÜLŐ PRODUKTUMOKHOZ!

gyermekdiabetesz.hu

Érintetteknek/Pedagógusoknak/Kollégáknak

A https://gyermekdiabetesz.hu/ tematikus, információs weboldalt 2022-ben hoztuk létre. A weboldal a gyermekdiabétesz területén tevékenykedő hazai civil szervezetek edukációs anyagainak, közösségi programjainak és az egészséges környezet számára készített információs anyagainak tematikus linkgyűjteménye. Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, célja, hogy a családok és az egészséges környezet könnyebben tudjon keresni az interneten fellelhető, civil szervezeti tartalmak között.