Visszatekintés a 2021. évre

Tevékenységeink az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családok érdekében 2021-ben

Meseíró pályázatot írtunk ki az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő szülőknek

A Mesék Világa Egyesület céljaival összhangban kívánja elősegíteni a gyermekeknek szóló tartalmak megjelentetését, kiadását. Ennek különös jelentősége van a speciális ismereteket, vagy a megküzdéshez, feldolgozáshoz speciális eszköztárat kívánó, diabétesszel élő gyermekek körében. Ennek érdekében hirdettük meg meseíró pályázatunkat.

 

A meseíró pályázat nyertese

A nyertes pályázatot e-book formájában, hangoskönyvként elkészítettük

A  magánszemélyek 2020. évi 1% SZJA felajánlásából kapott összeget az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak kiírt meseíró pályázat győztese, Kovácsné Katona Éva Barátság című könyvének elektronikus és hangoskönyv formátumban megjelent kiadványként fordítottuk. A kiadvány a szerzővel történt megegyezés szerint 2022. március végéig lesz a molka. hu weboldalról elérhető.

Információs weboldal

Tematikus információs honlap elkészítését a hazai civil szervezetek tevékenységét, programlehetőségeit, elektronikus edukációs tartalmait mutatja be linkgyűjtemény formájában a könnyebb tájékozódás, valamint  a környezet informálása érdekében. A témakörök megbontása az érintettek, a pedagógusok, az óvodai-iskolai környezet, a családi/baráti környezet és nem utolsó sorban a munkahelyek számára kínál információt. Az oldal elkészülése 2022 áprilisában várható.

MOLKA sorozat – Új kiadványok

2 új, matricás kiadványt valósítottunk meg, az Okosfüzetek az étkezés és a mozgás diabéteszre gyakorolt hatásai egyéni sajátosságainak megfigyelésére. A kiadványok megjelenése 2022 tavaszán várhatóak.

Postázás

A print kiadványok tekintetében egyesületünk rendszeresen küldi az igénylő családok számára az eddig megjelent kiadványokat. 2021-ben – a pályázat keretében – 2021. novemberében biztosítottunk lehetőséget a családoknak a már megjelent kiadványok igénylésére.

Pályázatot nyújtottunk be

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának „Civil szervezetek 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatainak támogatása”felhívására. A projektben az alábbi projekteket vállaltuk:

  • A Molka sorozat 3 új, edukációs célú kiadványa az érintett kisgyermekeknek és a családoknak postázás biztosítása
  • Tematikus információs weboldal a hazai civil szervezetek elektronikus tartalmai megtalálásának elősegítése érdekében
  • Információs tábla nevelési/oktatási intézményekbe az 1-es típusú diabétesz alapvető tudnivalóiról

Postáztunk a családoknak

A családok hozzájárulásával

2021-ben pályázati forráson kívül még 4 alkalommal biztosítottunk lehetőséget a családoknak, hogy az ingyenes Molka-sorozat kiadványait igényelhessék. A postai költségeket az Egyesületi tagok hozzájárulása mellett idén már támogató családok is vállalták.

Facebook privát csoport

A postai úton történő igénylés megkönnyítésére létrehoztunk a Molka kiadványok az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek privát csoportot, ahol időközönként csoportosan igényelhetik a szülők a kiadványokat.

Mikulás posta

A 2020-ban sikeres Molka Mikulás posta igénybevételére 2021-ben is volt lehetősége a családoknak. Mikulásos borítékban névre szólóan megszerkesztve postáztuk a gyerekeknek a szülők által megfogalmazott, pozitív, megerősítő üzeneteiket a diabétesszel kapcsolatban.

2023-03-15T11:36:09+01:00
Go to Top