Meseíró pályázat

Diabétesszel érintett gyermeket nevelő

szülőknek, nagyszülőknek

A Mesék Világa Egyesület céljaival összhangban kívánja elősegíteni a gyermekeknek szóló tartalmak megjelentetését, kiadását. Ennek különös jelentősége van a speciális ismereteket,  vagy a megküzdéshez, feldolgozáshoz speciális eszköztárat  kívánó, diabétesszel élő gyermekek körében. Ennek érdekében hirdetjük meg meseíró pályázatunkat. Szeretnénk, ha a  speciális mesék közös megalkotásával mindannyian hozzátennénk a gyermekek mentális egészségének megőrzéséhez, ismeretanyagának gyarapításához ezzel  a gyermekeknek oly fontos eszközzel. 

Pályázatunk célja: A diabétesszel élő gyermekek számára korlátlanul elérhető és életkoruknak megfelelő irodalom gyarapítása. A pályázat szól mindazoknak, akik szeretnek írni, és jó ötleteik vannak a témában, azoknak, akiknek sok tapasztalata van, amit megosztanának másokkal, és azoknak, akik szívesen segítenének más családoknak a saját történetük megírása által.

Részvételi feltételek

A pályázók köre

A diabétesszel kapcsolatos meseíró pályázaton 18. életévüket betöltött magyar, vagy a határainkon túli magyar nyelvterületen élő állampolgárok vehetnek részt.
Kizárólag diabétesszel élő, bármilyen életkorú gyermeket nevelő szülők, vagy nagyszülők munkáit várjuk. Nem kizáró ok az életkoránál fogva felnőttnek számító utód sem.

Nevezési díj
Nevezési díj nincs, a felhasznált alkotásért ellenszolgáltatást, jogdíjat egyelőre semmilyen jogcímen nem áll módunkban díjat fizetni. Adományokat, szponzori támogatást azonban szívesen és szeretettel fogadunk, így a változtatás jogát a jogdíjjal kapcsolatban fenntartjuk.

Pályázat témája
Az 1-es típusú diabéteszhez kapcsolódó gyermekeknek szóló, magyar nyelvű mese. Más műfajban érkező írásokat nem tudunk befogadni.
Minden pályázó egyetlen eredeti, máshol nem közölt, saját pályaművel indulhat.

A pályázat nyelve
magyar

Beküldési határidő
2021.06.30.

A pályaművek beküldése és formai követelmények

Pályaművek benyújtása

Kizárólag e-mailben, a diabmolka@gmail.hu címre várjuk a pályamunkákat. Az email-nek a csatolmányon kívül a következő adatokat kell tartalmaznia a pályamű szerzőjére vonatkozóan:
• név
• életkor
• lakcím
• telefon és email-elérhetőség
A pályamű beérkezésekor a pályázó visszaigazoló e-mailt kap.

A pályamű formai megkötései
A pályaművet World formátumban kérjük benyújtani,  12-es Times New Roman betűtípussal. Terjedelmi korlát: maximum 5 (A/4) oldal lehet a pályamű. A .doc, vagy .docx file megnevezése tartalmazza a szerző vezetéknevét és a mű címét ékezetes betűk használata nélkül. pl. kovacs_panni_alomorszagban
Kézzel írt pályaműveket nem áll módunkban elfogadni!

A nyertes pályamű megjelenése

A nyertes pályázat megjelenési formája: EPUB és elektronikus kiadvány, azaz online elérhető formában webalkalmazás, a molka.hu oldalon keresztül. Adományok, szponzoráció, vagy pályázati forrás elnyerése esetére a változtatás jogát fenntartjuk nyomtatott változat kiadására vonatkozóan.

Felhasználási jog
A nyertes pályázóval kötött felhasználási szerződésben 1 évre szóló jogot kötünk ki az eredményhirdetést követően.

A nyertes pályázaton kívül, a beküldött pályaműveket az elbírálást követően nem őrizzük meg, azokat semmilyen formában nem használjuk fel.

A pályázattal kapcsolatos értesítések

e-mailben történnek

Elbírálás
A beérkezett írásokat a zsűri értékeli.
A zsűri tagjai:
• Dr. Bihari Krisztina csecsemő,-és gyermekgyógyász, diabetológus
• Szabó Katalin a Mesék Világa Egyesület elnöke
• Péter Lea újságíró, viselkedéselemző

Várható eredményhirdetés
2021. augusztus 15.

A változtatás jogát fenntartjuk!
Adatkezelési tájékoztatónkat itt érheti el.