Ismeretterjesztő kisfilm kisiskolásoknak és pedagógusoknak

Az 1-es típusú cukorbetegségről az osztálytársaknak

Az 1-es típusú diabétesszel diagnosztizált gyermekek száma az egész világon évről-évre nő. A köztudatban ezzel kapcsolatban még számos a tévhit él, de sokszor tapasztalható az ismeretek teljes hiánya is. Az ismerethiány pedig – régi mondás – félelmet és elutasítást okozhat.
Az általános iskola megkezdése óriási élmény mindenkinek, így azoknál a családoknál is mérföldkőnek számít ez az esemény, ahol 1-es típusú diabétesszel élő csemetét nevelnek. Az 1-es típusú diabétesz ugyan a gyermek fejlődését semmilyen téren nem gátolja, az egészségének fenntartása érdekében előírt kezelés napi teendőket és bizonyos szabályok betartását kívánja. Az iskolai élet mindennapjaiban a biztonság és az oktatásukban-nevelésükben résztvevő felnőttek, valamint a gyermekközösség szeretete, elfogadása, megértése ugyanolyan meghatározó, mint bármelyik másik kisgyermeknek.
Alkotóközösségünk, a Mesék Világa Egyesület célja a videó elkészítésével az volt, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermek iskolai környezete alapvető információhoz jusson.
Bízunk abban, hogy azok a pedagógusok, akik az érintett gyermekek oktatásában és nevelésében részt vesznek, videónk segítségével a gyermekközösségek felé is közvetíteni tudják azokat az elemi tudnivalókat, melyek ismerete minden résztvevő érdeke!
A halláskárosultakra tekintettel, a videót feliratoztuk. Ez természetesen a lejátszás közben igény szerint ki- és bekapcsolható.
A videó létrehozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítette elő.
A videó teljes anyaga PDF formátumban is elérhető, erről további részleteket itt találhatsz.