Nagy örömünkre szolgált, hogy a Molka kiadványokkal egyesületünk is megjelenhetett ezen a rangos eseményen. Nagyon sok 1-es típusú diabétesszel élő kisgyermekes családdal találkoztunk a nap folyamán. Sokakat már ismerősként üdvözölhettünk, hiszen a Molka sorozatból eddig már 7 foglalkoztatófüzet jelent meg és jutott el számos családhoz. Nagyon vicces volt hallgatni, ahogy a gyerekek egymás között azon versenyeztek, hogy kinek van meg több rész a foglalkoztatófüzetekből.

A szülők elbeszélése alapján a kisebbeknek az animációs Molka-mesék segítettek megérteni, hogy mit jelent a cukorbetegség és hogyan lehet ezzel együtt élni. A mi asztalunknál a gyerekek belelapozhattak a füzetekbe, hazavihették azokat a kiadványokat, amelyek még nem voltak meg otthon a gyerekszoba polcain, megfejthették a rejtvényeket, színezhettek, beszélgethettek egymással és velünk.

Tanúi voltunk szép jeleneteknek, amikor a kicsik először ébredtek rá, hogy más kisgyerek is küzd hozzájuk hasonlóan az 1-es típusú diabétesszel. A nap folyamán kapott sok pozitív visszajelzés azt jelzi számunkra, hogy jó úton járunk.

Billing Gyöngyi énekesnő, művelődésszervező