Megjelent a Molka sorozat legújabb kiadványa!

Szeretem a pocakom!

„Milyen élelmiszereket kell fogyasztanunk az egészséges táplálkozás érdekében? Miért kell rendszeresen mozognunk? Miért nem eheti a társam ugyanazt az ételt mint én? Mi a lisztérzékenység?  Mi a tejallergia? Mi a cukorbetegség? Hogyan lehetek segítségére a diétás étrenden élő barátomnak az óvodában és az iskolában?”

Ezek a kérdések nap mint nap felmerülhetnek a gyermekközösségekben. A most megjelent „SZERETEM A POCAKOM! – Ismeretterjesztő füzet óvodások és kisiskolások részére ” című kiadvány ezekre és más hasonlóan alapvető fontosságú kérdésekre igyekszik megadni a válaszokat az egészséges gyermekeknek.

A színes, 28 oldalas, A/5 méretű füzetben az életkornak megfelelő rajzos magyarázatok  és  játékos feladatok segítik az egészséges gyermekek ismeretszerzését a leggyakoribb diéták, a megszokottól eltérő táplálkozásminták bemutatásával. Ezen ismeretek átadása, reményeink szerint elősegíti a különleges étrenden élő gyermekek elfogadását és biztonságos beilleszkedését az óvodai, vagy iskolai közösségekbe.

A Molka sorozat elsősorban cukorbeteg óvodás és kisiskolás gyermekeknek készült. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a velük, az ő környezetükben élő egészséges gyermekek számára ne lenne szükség a játékos ismeretterjesztésre. Sőt! A a megértés, a megismerés megszünteti a félelmet és elfogadáshoz vezet.

A „Szeretem a pocakom!” című kiadvány célja a leggyakoribb diéták, a megszokottól eltérő táplálkozások bemutatása az egészséges gyermekeknek.

Illusztráció, összeállítás: Szabó Katalin

Versek: Hrubi László

Szakmai tanácsadó: Lada Szilvia dietetikus

TALÁN ÉPPEN TÉGED

Támogatókat keresünk!

Hiszünk abban, hogy a Molka sorozat megalkotásával jó ügyet szolgálunk. Hiszünk abban, hogy kiadványainkkal, ha könnyebbé nem is, de mindenképp vidámabbá tehetjük a diabétesszel élő kisgyermekek életét. Célunk az, hogy minél több érintett család ingyenesen juthasson hozzá a Molka sorozat kiadványaihoz.
Ezen célunk elérése érdekében keresünk olyan támogatót, aki a kiadvány megjelenesét elősegíti.