I am happy to inform you that Edition #1 of the Molka series in English is out.

English MolkaThe “Molka” series is intended for use by preschool and early primary school age children with diabetes. These brightly coloured workbooks with playful exercises can be a useful tool not only for diabetic children, but their healthy peers as well.
Understanding the nature of this condition helps remove fear and leads to acceptance.In the first book we meet Molka, the carbohydrate molecule, so the majority of the tasks are associated with food products, through tailored exercises and explanations essential for diabetic children.

Örömmel jelentem, hogy megszületett a Molka sorozat 1. részének angol nyelvű változata! Hálás köszönet a fordítóknak kiváló munkájukért.
Fordítás: Muzsi Erika
Lektorálás: Colin McGregor
„A Molka sorozat cukorbeteg óvodás és kisiskolás gyermekeknek készült. Ez nem azt jelenti, hogy a velük, az ő környezetükben élő, egészséges gyermekek kezébe nem kerülhet ez a színes, játékos feladatokkal készült foglalkoztatófüzet. Sőt! A megértés, az ismeret megszünteti a félelmet és elfogadáshoz vezet.
Az első részben Molka, a szénhidrát molekula mutatkozik be. Így a feladatok többsége az ételekhez kapcsolódik olyan speciális feladatokkal, magyarázatokkal, amely a diabéteszes gyermekek számára létfontosságúak.”