Nyomtatott- és interaktív, ismeretterjesztő online kiadvány
diabéteszes gyerekeknek a mozgásról

Mocorgásra fel!

Nagy örömmel tudatjuk, hogy – mintegy a Diabétesz Világnapja alkalmából – megjelent a Molka-sorozat legújabb, Mocorgásra fel! című része. A Mesék Világa Egyesület kiadásában megjelent ismeretterjesztő kiadvány célja az alapvető, mozgással kapcsolatos tudnivalók közvetítése a diabétesszel élő gyermekek  számára a mese és a rajz, valamint a mesemondás segítségével. A kiadvány nyomtatott és elektronikus, interaktív formában is elérhető.

Az interaktív, online kiadvány az oldal alján lévő gombra kattintva érhető el.

Ez a kiadvány több szempontból számít úttörőnek a Mesék Világa csapatának eddigi munkájában. Egy nagy álom valósulhatott meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának támogatásával, hiszen olyan produktumot tudtunk megvalósítani, mely akadály nélkül, minden internettel rendelkező család részére elérhető.

A gyermekek szempontjából  az online elérhető formának további nagy előnye – főleg az olvasni még nem tudó gyermekek szempontjából – Hrubi László mesemondása, mely a kiadvány feletti sávban elindítható hangfile vezérlőgombjával indítható el. Azonban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a szülővel közösen történő mesefeldolgozás rendkívül hangsúlyos, hiszen felmerülhetnek a gyermekben olyan kérdések, melyek megválaszolása, értelmezése megkívánja a szülői segítséget, hozzáfűzést. Az online,  játékos anyag, a mozgó figurák lehetőséget biztosíthat az új információanyag észrevétlen beépülésének. Kérjük, hogy az első fejezet aloldalában található útmutatót feltétlenül olvassátok el annak érdekében, hogy a könyv valamennyi lehetőségét ki tudjátok használni!

És lenne még egy kérésünk.:) A könyv végén található a visszajelzések oldal, melyet nagyon megköszönünk, ha – név és elérhetőségi adatok nélkül – kitöltötök.

Természetesen azokról sem feledkeztünk meg, akik számára esetleg bármilyen oknál fogva az online változat nem elérhető, hiszen Egyesületünk továbbra is postázza az igénylő családoknak a kiadványokat. Az igénylés minden esetben a zárt szülői klub csoportjában,  az általunk létrehozott igénylőlapon keresztül adható le.

Számunkra rendkívül örömteli és egyben megtisztelő élmény volt, hogy a történet megírására Dr. Bihari Krisztina csecsemő,-és gyermekgyógyász vállalkozott és Muskát Erika, a Sportos Cukorbetegek Egyesületének elnöke is csatlakozott az Egyesület mozgással és családi programlehetőségeiről szóló fejezet megírásával a szerzői feladatokhoz.

Reméljük, Nektek is annyi élményt fog biztosítani a könyv feldolgozása -akár nyomtatott, akár online formátumról legyen szó – mint a készítők csapatának!