Az alábbi kiadványok postai úton történő továbbítására  2024. június 10-ig jelentkezhettek az alábbi űrlap kitöltésével.

A kiadványok és a postázás  térítésmentes a 2024-ben, 1-es típusú diabétesszel diagnosztizált gyermekek számára

Most 20 családnak tudunk erre lehetőséget biztosítani!

A tevékenység a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósulhat meg.  A kiadványok igénylésére a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2024. június 10-ig van lehetőség.

A postázás tervezetten június közepén-végén várható!

1-es típusú diabéteszes lettél? Segít a Szupercsapat!

Ismeretterjesztő kiadvány memóriajátékkal

1-es típusú diabéteszes lettél? Ne lógasd az orrodat! Van segítség! Ebben a kiadványban sok új és fontos ismeretet szerezhetsz az 1-es típusú diabéteszről és kezeléséről! Ismerkedj meg Regővel és Rékával, a diabétesszel élő testvérpárral, akik a napokban jöttek ki a kórházból, ahol a felnőttek azt mondták nekik, hogy 1-es típusú diabéteszesek lettek. Számos kérdés kering a két buksiban, pontosan úgy, ahogyan most neked is. A kiadvány elsősorban frissen diagnosztizált gyermekeknek ajánlott!

 Zuzu, az inzulin

A kiadványban az egészséges szervezet működéséről, az 1-es típusú diabétesz jelenségéről, tüneteiről, és annak diagnosztizálásáról kaphatnak információt a gyerekek. A kiadványban a megszokott készségfejlesztő játékokon túl az inzulinkezeléssel kapcsolatban őket leginkább foglalkoztató gyakorlati kérdésekről olvashatnak – vagy a szülővel történő egy közös feldolgozás alkalmával hallhatnak – válaszokat a diabétesszel élő óvodás és kisiskolás, érintett gyermekek.

Zuzupumpa

A sorozat ezen részében a gyerekek megismerkedhetnek a varázslatos Zuzupumpával. Megtudhatják, mire való az inzulinpumpa, hogyan működik, miben tud segíteni ez a fantasztikus eszköz? Gyermekek számára talán a legizgalmasabb kérdés az eszköz felhelyezése, a szerző Krisztina Doktornő ennek magyarázatában is segítséget nyújt játékos megfogalmazásával a gyermek és ezáltal a szülő számára is. Az elektronikus könyv formájára átdolgozott kiadvány ide kattintva érhető el.

Postai úton történő igénylés  a postai költségek megfizetése mellett

Akinek a gyermekét 2024 előtt diagnosztizálták, de szeretné postai úton igényelni a kiadványokat, megteheti Molka ajándékboltjában a postázás költségeinek megfizetése mellett. Természetesen személyes átvételre továbbra is van lehetőség az Egyesület székhelyén (Budapest, III. kerület) előzetes időpontegyeztetés után, így teljesen ingyenesen tudtok hozzájutni. Ebben az esetben kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot.