Dr. Bihari Krisztina – Szabó Katalin: 1-es típusú diabéteszes lettél? Segít a Szupercsapat!

Várhatóan 2024. június hónapban, a Mesék Világa Egyesület kiadásában megjelenik az 1-es típusú diabétesszel élő kisgyermekeknek szóló Molka – sorozat legújabb kiadványa, Dr. Bihari Krisztina – Szabó Katalin: 1-es típusú diabéteszes lettél? Segít a Szupercsapat! című rész.

Az ismeretterjesztő játékos és mesés foglalkoztatófüzet 28 oldalon keresztül vezeti be, – elsősorban a frissen diagnosztizált gyermekeket – az 1-es típusú diabétesz alapvető és kulcsfontosságú ismereteibe.

Kiknek ajánlott a kiadvány?

Az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos legalapvetőbb információkat eddig a Molka sorozat animációs kisfilmjeikben dolgoztuk fel annak érdekében, hogy minél több gyerkőchöz eljuthassanak az információk. Most a kisfilmekben is elhangzó legfontosabb információkat összegyűjtve nyomtatott formában is találkozhatnak a gyerekek régi és új barátaikkal Molka mesevilágából. Ez a rész elsősorban a frissen diagnosztizált gyermekeknek szól, ezért célunk, hogy a kiadványra igényt tartó gyermekdiabetológiai kórházi osztályokon is a diagnózist követő igen nehéz napokban egy játékosabb információátadást biztosítsunk szülőnek-gyermeknek egyaránt.

Miről szól a kiadvány?

A füzet első részében egy varázslatos utazást tesz az emberi szervezetben Réka és Regő, az 1-es típusú diabétesszel diagnosztizált testvérpár a nagy kedvenc Zuzu inzulin vezetésével, aki az utazás közben válaszol is a gyerekek kérdéseire: Hogyan működik a szervezet és mi az inzulin feladata? Mi az a diabétesz és mit jelent az 1-es típusú diabétesz? Miért alakulhatott ki és el fog-e múlni az 1-es típusú diabétesz? Mi történik a diagnózis után, hogyan lehet a vércukorszintet újra „kordában tartani”, ki és hogyan segít ebben a gyerkőcöknek?

A kiadvány második részében a testvérpár megismerkedik a Szupercsapattal, a Sasszem Magánnyomozó Iroda munkatársaival, azaz a szenzorokkal, no és persze a nemkívánatos Hypo és Hyper úrral is. A sok-sok tudás megszerzésével az érintett gyermekek is felismerhetik, hogy a diabétesz kezelésében, a jó vércukorértékek fenntartásában egy egész csapat segíti őket, nincsenek egyedül, vagyis ez egy igazi SZUPERCSAPATmunka!

Memóriakártya a kiadványban

A kiadvány különlegessége, hogy a középső lapokon a gyerekek egy kiszedhető lapokból álló memóriajátékot találnak. A 12 pár kártya segítségével a lurkók játékosan gyakorolhatják a füzetből már megszerzett friss ismereteket.

Hogyan juthattok a kiadványhoz?

A nyomtatott kiadvány térítésmentes postai úton történő igénylését jelenleg kizárólag a 2024-ben diagnosztizált gyermekek esetében 20 család részére tudjuk biztosítani a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

 

Akik lemaradtak a térítésmentes postázásról, vagy gyermeküket 2024 előtt diagnosztizálták, a térítésmentes kiadványt megjelenés után (várhatóan 2024 június) Molka ajándékboltjában lehet igényelni a postázás költségeinek megfizetése mellett – a készlet erejéig. Személyes átvételre továbbra is az Egyesület székhelyén biztosítunk lehetőséget.

A kiadvány megjelenését és terjesztését támogatja

Érintett gyermekeknek szóló kiadványok/játékok a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetektől

Amennyiben érintett gyermeknek szóló, magyar nyelvű kiadványokat kerestek, ajánljuk figyelmetekbe a gyermekdiabetesz.hu oldalon, az érintett kisgyermekeknek szóló oldalt . A honlap a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek tartalmainak tematikus linkgyűjteménye. Gazdag, színes, változatos lehetőségek állnak rendelkezésetekre az edukációt és az elfogadás elősegítését illetően különböző platformokon, különböző megjelenési formákban, legyen szó nyomtatott vagy elektronikus könyvekről, foglalkoztatókról, hangjátékról, kisfilmekről, társasjátékról, VR játékról, applikációról. Ne hagyjátok ki!

Kiadványok 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek