Szupercsapat társasjátékkönyv 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek

A Szupercsapat társasjátékkönyv kifejezetten 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek készült a Mesék Világa Egyesület gondozásában. A kiadvány két társasjátékot tartalmaz, hogy a kisebbek és a nagyobbak is játékosan gyakorolhassák a diabétesszel kapcsolatos tudnivalókat. A „Tartsd kordában a vércukorszintedet!” és a „Sejtvacsora” társasjátékhoz tartozó játékelemek a könyv kártyavastagságú perforált lapjaiból emelhetőek ki. A kétoldalú játéktábla szintén vastagabb kartonból készült, mely a könyv tartozéka.

 

A kiadvány a Családbarát Magyarország támogatásával jöhetett létre 2023-ban 20 példányban. 2024-ben az átdolgozott és bővített kiadvány a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával újranyomtatásra kerül – várhatóan 2024 május-június – folyamán. A támogatásból nyomtatott kiadványokat Egyesületünk kórházi gyermekdiabetológiai osztályoknak és más, a hazai gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezeteknek fogja felajánlani.

 

A támogatott példányokkal együtt most lehetőség van plusz példányok nyomtatására, ezért az Egyesületünk tevékenységéhez minimum 10 000 Ft adománnyal hozzájárulóknak és jelen űrlap kitöltőinek 1 példányt tervezetten 2024. 07. 10-ig lakcímre postázunk.

Az igénylés határideje előreláthatóan: 2024.06.05

Tervezett postázás: 2024.07.10

Két társasjáték egy könyvben 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek!

Nagyobbaknak

A SZUPERCSAPAT

Tartsd kordában a vércukorszintedet!

 

Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek szóló  SZUPERCSAPAT társasjáték célja a vércukorszintet befolyásoló külső hatások felismerése, a kezelés gyakorlása, a diabétesz egyéni sajátosságainak megfigyelésére való ösztönzés. További cél, hogy a gyermekekben segítsük rögzíteni, hogy a kezeléshez szükséges eszközök, tartozékok mindig elérhető közelségben legyenek.

A játék egy napot modellez le, a játékosoknak végig törekedniük kell a vércukorszintjük megfelelő tartományban tartására. A játék alapvetően nem versengő jellegű, de nagy figyelmet igényel.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a játékkártyákon szereplő vércukorszint-változások csak lehetséges példák, azaz irányuk és mértékük nem általános érvényűek vagy törvényszerűek! Javasoljuk, hogy a játék kártyái alapján, az egyéni sajátosságok megbeszélése után akár készítsetek további játékkártyákat, vagy  cseréljétek ki az eredetikkel, ha rátok más jellemző! 

  • Ajánlott korosztály: 6 éves kortól

  • Játékosok száma: 2 (csapatban 4)

  • Játékidő: kb. 10 – 30 perc

Kisebbeknek

SEJTVACSORA

Etesd meg a sejteket!

 

A sejtek már nagyon éhesek, várják a vacsorájukat, az erőt adó glükózt. Zuzu pincéreknek sok a dolguk, meg sem állnak a munkában, hogy felszolgálják nekik a menüt. A nagy rohanásban azonban arra már nem jut idő, hogy arra is figyeljenek, hogy a sejtek jóllaktak-e már. Most ti vagytok a ZUZU pincérek, gyűjtsétek be a glükózkorongokat, és némi szerencsével a sejtjeitek pont jóllaknak! Akinek ez sikerül, megnyerte a játékot!

  • Ajánlott korosztály: 4 éves kortól

  • Játékosok száma: 2 (de játszhatják többen is!)

  • Játékidő: kb. 5 – 10 perc

A társasjáték 20+4 oldalas, A/4-es méretű kiadványként kerül kiadásra 2024-ben. A kártyajátékokhoz használt vastagságú, perforált lapok tartalmazzák a játék kellékeit, a játéktábla a könyv melléklete, kinyitva A/3-as méretű.

A Szupercsapat társasjáték 2023-ban  a Családbarát Magyarország támogatásával készülhetett el. 20 példányszámban jelent meg, melyet a RÁGYKE gyermektáborozóinak és 3 családnak ajánlottunk fel.

A BŐVÍTETT ÉS ÁTDOLGOZOTT SZUPERCSAPAT TÁRSASJÁTÉKKÖNYV 2024-BEN A KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM TÁMOGATÁSÁVAL VÁRHATÓAN 2024. JÚNIUSÁBAN JELENIK MEG. A TÁMOGATÁSBÓL NYOMTATOTT KIADVÁNYOKAT TERVEZETTEN KÓRHÁZI OSZTÁLYOKNAK ÉS MÁS, A GYERMEKDIABÉTESZ TERÜLETÉN TEVÉKENYKEDŐ CIVIL SZERVEZETEKNEK AJÁNLJUK FEL.

Ez a kiadvány MOST adományozóinknak előrendelhető!

A TÁMOGATOTT PÉLDÁNYOKON KÍVÜL MOST LEHETŐSÉGE VAN ADOMÁNYOZÓINKNAK A KIADVÁNY ELŐRENDELÉSÉRE  ELŐRELÁTHATÓAN 2024.06.05-IG!