Szeretem a pocakom!

Vidám, interaktív, ismeretterjesztő program óvodásoknak és kisiskolásoknak az egészséges táplálkozásról és a leggyakrabban előforduló diéták okainak alapvető tudnivalóiról.

Mindenkit szeretettel várunk a Mesék Világa Egyesület és az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárának közös programján, a  „Szeretem a pocakom”  műsoron 2021. december 01-jén 17:00 órakor.

„Milyen élelmiszereket kell fogyasztanunk az egészséges táplálkozás érdekében? Miért kell rendszeresen mozognunk? Miért nem eheti a társam ugyanazt az ételt mint én? Mi a lisztérzékenység? Mi a tejallergia? Mi a cukorbetegség? Hogyan lehetek segítségére a diétás étrenden élő barátomnak az óvodában és az iskolában?”

Ezek a kérdések nap mint nap felmerülhetnek a gyermekközösségekben. A „SZERETEM A POCAKOM! – Ismeretterjesztő program ezekre és más hasonlóan alapvető fontosságú kérdésekre igyekszik megadni a válaszokat az egészséges gyermekeknek.

Ajánlott korosztály: 5-10 év

Ingyenes program!

Helyszín: Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára (1038 Budapest, Ezüsthegy u. 16.)

A megvalósult programról

2021.12.01-jén, az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára adott helyet a Szeretem a pocakom! egészséges táplálkozásról, illetve a leggyakoribb diéták okairól szóló ismeretterjesztő gyermekprogramunknak. Billing Gyöngyi és Kovácsics-Kollár Melinda gondoskodtak arról, hogy a programon résztvevő gyermekek új ismeretekkel gyarapodhassanak az egészséges táplálkozás életkornak megfelelő, alapvető tudnivalóival kapcsolatban. A programon a közös dal, az interaktív, diák segítségével történő ismeretszerzés mellett a mindig népszerű ügyességi játékot is kipróbálhatták Tök Úr segítségével. A programon való részvételről az egészséges táplálkozás ifjú tudorai személyre szóló oklevelet és apró ajándékot is kaptak.

Videoösszeállítás a 2018. novemberében megvalósult első programról