Kedves Gyerekek és Felnőttek!

Az 1-es típusú diabétesszel élő kisgyermekek számára készülő ismeretterjesztő videósorozat „Szupercsapat” című részében az 1-es típusú diabétesz kezelésének alappilléreire fókuszálunk. Az inzulin pótlása, az étkezés, a mozgás és a vércukorszint önellenőrzésének lehetőségei elsősorban talán a frissen diagnosztizált gyermekek edukációjában nyújthat segítséget, de alkalmas lehet a már meglévő ismeretek rendszerbe foglalására is.

A Molka sorozat ismerős figurái ezennel szuperhősként jelennek meg a monitorokon. Nem titkolt célunk, hogy a kórházban a  friss diagnózissal bekerült gyermekek számára a rendkívül sok információ rendszerezéséhez segítséget nyújtsunk, valamint a megszemélyesített rajzfigurák által a kezeléshez szükséges információk, a vércukorszint ellenőrzéséhez javasolt és szükséges eszközök, a szuri beadása, a megváltozott értrend és napirend könnyebben elfogadhatóvá váljanak.

Közreműködtek:

Szöveg és animáció: Szabó Katalin, Hrubi László

Hangok: Billing Gyöngyi, Csordás Regő, Hrubi László, Szabó Katalin

Szakmai tanácsadó: Dr. Bihari Krisztina

Zene: Hrubi László

Dr. Bihari Krisztina

KÖSZÖNET

A Mesék Világa Egyesület újra és újra óriási köszönettel tartozik Dr. Bihari Krisztina csecsemő-és gyermekgyógyász, diabetológus és endokrinológusnak, aki Molka megszületése óta fogja csapatunk kezét, véleményezi, segíti javaslataival és meglátásaival a létrejövő produktumokat.

Természetesen a  Szupercsapat című film sem jöhetett volna létre nélküle! Köszönjük neki Egyesületünk és az érintett gyermekeket nevelő családok nevében is önzetlen munkáját, fantasztikus segítőkészségét, motiváló, kedves személyiségét!