Szenzi szolgálatra jelentkezik a

XV. Országos Gyermekdiabétesz Napon

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztály gyermekdiabetológiai gondozója és a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány szervezésében 2020. január 11-én került megrendezésre a XV. Országos Gyermekdiabétesz Nap Zalaegerszegen.

Nagy izgalommal készült a Molka csapat is erre a napra XV. már hónapok óta, hiszen a rendezvény kerekasztal-beszélgetésének központi témájához hasonlóan a mi napjaink is a 2020. január elején életbe lépett OEP által támogatott szenzor körül forogtak.

Hosszú hetek óta készült a Molka- sorozat /Szenzi szolgálatra jelentkezik c. új része, mely köszönhetően a Medtronic Hungária Kft támogatásának és a Mesék Világa Egyesület közreműködésének, erre a napra a nyomdából frissen-ropogósan utazott velünk Zalaegerszegre és a diabétesszel élő gyermekek hátizsákjában landolhatott a sorozat másik 2 részével együtt, a Hurrá! Kirándulunk! foglalkoztatófüzet és a Cukorbeteg a barátom! című, egészséges közösség számára készült különszámmal együtt.

A Szenzi szolgálatra jelentkezik! című rész az óvodás-kisiskolás korosztálynak szól. Célja a folyamatos glükózmonitorozás elvének és az annak megértéséhez kapcsolódó  biológiai folyamatok leegyszerűsített magyarázata. A szenzorozás használatához szükséges eszközök vidám megszemélyesítésével pedig a gyerekek hajlandóságát próbáljuk elősegíteni az eszköz elfogadásával kapcsolatban.