Kedves Szülők!

Ha úgy érzitek, hogy elfogyott a lelki erőtök, ha nehezen tudtok megküzdeni gyermeketek diagnózisával és szakember segítségét szeretnétek igénybe venni,  ha állami úton nem sikerül időpontot egyeztetnetek, segítséghez jutnotok, a PszichoFészek Pszichológiai Magánrendelőben Rácz Rita pszichológus szeretettel várja a diabétesszel érintett felnőttek és/vagy serdülőket térítéses magánrendelésén az alábbi elérhetőségen.

Hosszan beszélgettünk a szakemberrel, aki tapasztalt az 1-es diabétesszel élő gyermeket nevelő családok járó nehézségeivel kapcsolatban, van közeli tapasztalata az ismeretségi/baráti köréből és a mi meglátásainkat, tapasztalatainkat, ismereteinket is nyitottan fogadta.

Egyesületünk szeretné az első online, vagy személyes konzultációs alkalom díjának felajánlásával segíteni  az első olyan, szakember segítségét igénylő szülőt, aki 1-es típusú diabétesszel élő gyermekét egyedül neveli.

Rácz Ritához időpontfoglalással kapcsolatban a PszichoFészek rendelő központi telefonszámán 06204542682 lehet időpontot foglalni online konzultációra, vagy személyes konzultációra a III. kerületi vörösvári úti rendelőbe.

Egyesületünk szeretné az első online, vagy személyes konzultációs alkalom díjának felajánlásával segíteni az első olyan, a szakember segítségét igénylő szülőt, aki 1-es típusú diabétesszel élő gyermekét egyedül neveli.

Kérjük, ha van ilyen szülő, jelentkezzen ezen az elérhetőségen.

Rácz Rita okleveles pszichológus bemutatkozása:

Kedves Anyukák és Apukák!

Rácz Rita vagyok, pszichológus, a Pszichofészek pszichológiai magánrendelőben dolgozom Óbudán, serdülőknek és felnőtteknek segítek egyéni konzultáció keretében.

Az 1-es típusú diabétesz gyermekkori diagnózisa alapjaiban változtatja meg a család életét. Kétségbeejtő szembesülni azzal, hogy milyen korlátokat jelent ez az állapot a család számára. Szerencsére ma már modern, biztonságos eszközök segítik a diabétesszel együtt élők életét, azonban a folyamatos odafigyelés igen fárasztó és érzelmileg megterhelő mind a szülők, mind a gyermekek számára. Az új élethelyzet kihívásai fokozhatják a szorongást és a családi konfliktusokat.

A diagnózist követően előfordulhat, hogy a szülők úgy érzik, szükségük van érzelmi támogatásra annak érdekében, hogy könnyebben megbirkózzanak a diabéteszből és annak kezeléséből adódó nehézségekkel és kihívásokkal.

Pszichológusként segítséget nyújtok az erős érzelmek, például félelem, szomorúság vagy harag kezelésében, a szorongás csökkentésében, a család erősségeinek felismerésében és mozgósításában, a lelki ellenállóképességük fejlesztésében, a diabétesz miatti veszteségek feldolgozásában, illetve abban, hogy hogyan támogassák jól gyermekeiket a különböző életszakaszaikban.

Szeretettel várom Önöket ha úgy érzik, segítségre van szükségük ebben a nehéz időszakban.

Üdvözlettel:

Rácz Rita