Dr. Bihari Krisztina – Szabó Katalin: 1-es típusú diabéteszes lettél? Segít a Szupercsapat!

2024. júniusában a Mesék Világa Egyesület kiadásában megjelent az 1-es típusú diabétesszel élő kisgyermekeknek szóló Molka – sorozat legújabb kiadványa, Dr. Bihari Krisztina – Szabó Katalin: 1-es típusú diabéteszes lettél? Segít a Szupercsapat! című rész.

Az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos legalapvetőbb információkat eddig a Molka sorozat animációs kisfilmjeikben dolgoztuk fel annak érdekében, hogy minél több gyerkőchöz eljuthassanak az információk. Most a kisfilmekben is elhangzó legfontosabb információkat összegyűjtve nyomtatott formában is találkozhatnak a gyerekek régi és új barátaikkal Molka mesevilágából. Ez a rész elsősorban a frissen diagnosztizált gyermekeknek szól, ezért célunk, hogy a kiadványra igényt tartó gyermekdiabetológiai kórházi osztályokon is a diagnózist követő igen nehéz napokban egy játékosabb információátadást biztosítsunk szülőnek-gyermeknek egyaránt.

Az ismeretterjesztő játékos és mesés foglalkoztatófüzet 24 oldalon keresztül vezeti be, – elsősorban a frissen diagnosztizált gyermekeket – az 1-es típusú diabétesz alapvető és kulcsfontosságú ismereteibe.

A kiadvány különlegessége egy memóriajáték melléklet. 2 oldalon összesen 12 pár kártya segítségével a lurkók játékosan gyakorolhatják a füzetből már megszerzett friss ismereteket.

Érintett gyermekeknek szóló kiadványok/játékok a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetektől

Amennyiben érintett gyermeknek szóló, magyar nyelvű kiadványokat kerestek, ajánljuk figyelmetekbe a gyermekdiabetesz.hu oldalon, az érintett kisgyermekeknek szóló oldalt . A honlap a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek tartalmainak tematikus linkgyűjteménye. Gazdag, színes, változatos lehetőségek állnak rendelkezésetekre az edukációt és az elfogadás elősegítését illetően különböző platformokon, különböző megjelenési formákban, legyen szó nyomtatott vagy elektronikus könyvekről, foglalkoztatókról, hangjátékról, kisfilmekről, társasjátékról, VR játékról, applikációról. Ne hagyjátok ki!

Kiadványok 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek