Az ezen az oldalon található ingyenesen letölthető feladatlapok kizárólag személyes, nem kereskedelmi célú felhasználásra (nem viszonteladásra, forgalmazásra) használhatóak! A képekre kattintva PDF formátumban nyílik meg a tartalom.
A feladatlapok a Molka kiadványok témáihoz kapcsolódnak, de annak NEM részei.
Kellemes időtöltést kívánunk! 🙂

HŰTŐSZEKRÉNYRE

Amikor kedves barátomnál, Regőnél diagnosztizálták az 1-es típusú cukorbetegséget és hazajöhetett a kórházból, a cukorbetegséggel kapcsolatos napi teendőket anyukája a hűtőszekrényre, egy lapra írva rakta ki, hogy szem előtt legyen, amíg mindenki hozzászokik az új időbeosztáshoz és a feladatokhoz.

Ezért készítettünk egy fiús és egy lányos  „napi teendők” táblázatot, melyet ki tudtok nyomtatni és Ti is tudtok vezetni, amíg meg nem szokjátok az új helyzetet.

Az is eszünkbe jutott, hogy talán úgy tudja csemetéd a legészrevétlenebbül magáévá tenni az alapvető élelmiszerek szénhidrát tartalmát (azért az nem árt, ha szépen, lassan ő is tisztában lesz vele), hogy játsszunk egy kis számolósat és egyben színezőset! Ráadásul amikor készen van, ez is jó mankó lehet a hűtőszekrényen! Ha szeretnéd, hogy a tudományotok gazdagodjon, időnként látogass el ide új lapokért a „Molka-tudomány” sorozatból! Forrásként a szakember, Gyurcsáné Kondrát Ilona, dietetikus tápanyag-táblázatát használtuk.

Napi teendők-fiúknak

Napi teendők- lányoknak

Molka tudomány- zöldségek 1.

Molka tudomány- gyümölcsök 1.

ELSŐSORBAN „KEZDŐKNEK” AJÁNLOM!

Az 1-es típusú cukorbetegség diagnosztizálásakor a szülők és a gyerekek alapos felkészítést kapnak a kórházban. Azonban annyira sok az információ, hogy nehéz ilyen rövid idő alatt átlátni az összefüggéseket. Ráadásul megváltozik a „menetrend”, idő, amíg minden a helyére kerül. A kicsi gyerkőcöknél még nehezebb, hiszen ők még nem tanultak biológiát, nem tudnak számolni és sorolhatnám. Úgy gondolom, az nem árthat, ha legalább nagyvonalakban, hozzájuk közelebb álló módon ismételgetjük a tudnivalókat. Ebben talán nyújthatunk némi segítséget! Az alábbi képek a frissen diagnosztizált gyerkőcök asztalára kerülhet, az alapvető információ egy kis feladattal kiegészítve.

Cukorbeteg lettél? Íme, a kezelés!

Mérj! De mivel?

Adj inzulint! Hogyan?

Figyelj a pocakodra is! Hogyan?

JÁTÉK MOLKÁVAL ÉS TESTVÉREIVEL – táplálkozás

Ismerkedjetek velünk, hiszen a cukorbetegek kezelésében a szénhidrátok ismerete alapvető fontosságú.

Gyakoroljátok játékosan!

Miért van ránk szükséged?

Színező

Molka Móni

Honnan tudod, hányan vagyunk az ételben?

Sokan vagyunk, vagy kevesen?

Színező

Színező

Házkereső

Inzulin

ZUZU, AZ INZULIN

Bemutatom Zuzut, a főszereplőt. Egyelőre csak ismerkedjünk vele.