Molka kérdéseire felel

Berecz Éva Rózsa 1-es típusú diabétesszel élő gyermek édesanyja

 Mikor diagnosztizálták gyermekedet az 1-es típusú diabétesszel?

  1. szeptember 3-án diagnosztizálták lányomat, akkor múlt 3 éves.

 Meglátásod szerint mennyire értette/érti meg, hogy mi történt és mik a kezelés összefüggései?

Hú! A korához képest szerintem nagyon is érti! Úgy gondolom tudja, hogy szüksége van inzulinra, mert inzulin nélkül beteg lesz.

 Tudott Molka segíteni nektek az 1-es típusú diabétesz és a kezelés összefüggéseinek megértésében?

Hatalmas segítség volt, hiszen meseszerűen, színes képek segítségével kelti fel az érdeklődését! Könnyebb volt elmagyarázni gyermekemnek, mi is történik vele.

Gyermekednek van kedvenc része a kiadványsorozatból?

Kedvencünk a Zuzu, az inzulin című rész. Szerintem az inzulin a legfontosabb számukra, ezért ezt olvastuk a legtöbbet.

A kiadványok átvehetőek személyesen a III. kerületben, illetve nagyobb rendezvényeken. Ezen kívül a Mesék Világa Egyesület időközönként kipostázza az igénylő családoknak a kiadványokat. Ti hogyan jutottatok hozzá?

Postai úton jutottunk a Molka sorozat kiadványaihoz. Nagyon egyszerű volt igényelni és mindig meg is érkezett, amikorra ígérte a Molka csapat. Ez azért volt nagy segítség számunkra, mert sajnos rendezvényen mi még nem tudtuk részt venni, ahol a kiadványokat átvehettük volna, mivel a környékünkön nem szokott diabéteszes családoknak szóló rendezvény lenni. Budapesten láttam, hogy nagyon sok program van, azonban az tőlünk 80km-re fekszik! Ha azon múlna, a postaköltséget is szívesen vállalnám, mert nagyon szeretjük az eddigi kiadványokat😊

Ismeritek a Molka Youtube oldalát? Láttátok/hallgattátok már a feltöltött kisfilmeket? Volt valamilyen szerepe az animációknak gyermekednél, vagy családodban a diabétesz összefüggéseinek megértésében?

Ismerjük Molka Youtube csatornáját! A feltöltött kisfilmek mindenképp segítettek nekünk – főleg a gyerekeknek – megérteni, hogy mi is az 1-es típusú diabétesz! Az én  kislányom kedvence pedig  a Youtube oldalatokról a Molka dala! Gondolom a zene, ritmusa miatt. Örülnénk több zenés tartalomnak!