Kedves 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő szülők!

Igényeljétek óvodátokba/iskolátokba az információs falitáblát!

 

 

Az 1-es típusú diabétesz kezelése speciális tudnivalókat, figyelmet igényel napközben, az otthoni környezeten kívül is. A nevelési/oktatási intézményekben a csoportszoba/osztályterem falára kifüggeszthető, a hétköznapokban leggyakrabban előforduló alapproblémákra figyelmet felhívó információs tábla elősegítheti az 1-es típusú diabétesz tudnivalóiban nem jártas környezet edukálását is.

Szeretnénk lehetőséget adni személyre szabott információ feltüntetésének is, ezért az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő szülők választható mondatok mellett – igény szerint – egy általuk, a felkínáltaknál fontosabbnak ítélt mondat feltüntetésével igényelhetik meg térítésmentesen a falitáblát.

Kisebbeknek

Nagyobbaknak

A tábla paraméterei:

Szélesség x magasság: 700×700 mm
Anyaga: 3 mm vastag HPVC tábla

Az igénylés menete:

1. Előzetes egyeztetés a gyermek osztályfőnökével/óvodapedagógusával (kirakható-e a tábla, vállalja-e az intézmény a felhelyezését? (akasztóval nem rendelkezik).

2. Igénylés ezen az űrlapon keresztül.

3. Legyártás után a tábla közvetlenül az intézménynek lesz kipostázva az intézmény hivatalos címére és a Pedagógus (akivel a szülő egyeztette a falitábla megküldését) nevére. A kiszállítás szintén térítésmentes.

4. Fotódokumentáció megküldése a diabmolka [kukac]gmail.hu emailcímre, hogy a tábla a csoportban/osztályban kihelyezésre került.

Az egész folyamat körülbelül 2-3 hetet vesz igénybe. Az igénylések feldolgozása folyamatosan történik.

 

Az információs tábla további célja a gyermekdiabetesz.hu oldal népszerűsítése is, mely a hazai, gyermekdiabétesszel foglalkozó civil szervezetek információs tartalmainak tematikus rendbe sorolt linkgyűjteménye. Az oldalon az egészséges környezet, a pedagógusok, a munkahelyi környezet, valamint maguk az érintett családok is számos információt találhatnak a gyermekkorban leggyakrabban diagnosztizált 1-es típusú diabétesszel kapcsolatban.

Támogató: