Várhatóan 2022 őszén megjelenik a Mesék Világa Egyesület kiadásában az 1-es típusú diabétesszel élő kisgyermekeknek szóló Molka-sorozat legújabb kiadványa, a Zuzu, az inzulin!

Az ismeretterjesztő-foglalkoztatófüzet 26 oldalon keresztül vezeti be a kisebbeket játékosan, mesésen az 1-es típusú diabétesz kulcsfontosságú ismereteibe az inzulin szerepével, pótlásával kapcsolatban. A legújabb részben a gyerekek a már jól ismert szereplőkkel a Molka szerkesztőségében találkozhatnak. A házigazda természetesen Molka, a szénhidrát, míg a meghívott sztárvendég Zuzu, az inzulin. Réka és Regő, az 1-es típusú diabétesszel élő testvérpár a gyermekdiabétesz klub képviseletében látogat el Molkához és a tisztelt klubtagok leggyakrabban előforduló kérdéseivel fordul válaszért Zuzuhoz.

A nyomtatott kiadvány előrendelését a Facebook-on, a Molka kiadványok az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek privát csoportban megosztott űrlapon keresztül tehetitek meg. Várható megjelenés 2022. októberében.

A kiadványról bővebb információt itt találhattok.

Amennyiben érintett gyermeknek szóló, magyar nyelvű kiadványokat kerestek, ajánljuk figyelmetekbe a gyermekdiabetesz.hu oldalon, az érintett kisgyermekeknek szóló oldalt https://gyermekdiabetesz.hu/erintett-kisgyermekeknek/. A honlap a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek tartalmainak tematikus linkgyűjteménye.

A KIADVÁNY MEGJELENÉSÉNEK TÁMOGATÓJA