A Mesék Világa Egyesület a Családbarát Magyarország pályázati támogatásával hozta létre a gyermekdiabetesz.hu információs weboldalt 2022-ben. A weboldalon különböző célcsoportoknak szóló, témakörökre bontott információk találhatóak a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek elektronikus tartalmai linkgyűjtemény formájában.

Miért tartottuk fontosnak ennek a weboldalnak a létrehozását?

Számos színvonalas, hasznos és kidolgozott anyag és információ rendelkezésre áll már a civil szervezetek, diabétesz centrumok, a közösség érdekében tapasztalataikat megosztó magánszemélyek munkásságának köszönhetően, de a számos információhalmazban nehezen lehet témakörök szerint tájékozódni, főleg egy friss diagnózissal rendelkező családnak. Az oldal jelenleg is folyamatos fejlesztés alatt áll, hiszen újabb és újabb releváns tartalmak kerülnek fel a civil szervezetektől.

A weboldal gyakorlatilag egy  tematikus elrendezésű linkgyűjtemény az érintett családoknak, de hasznos  információkat nyújthat az egészséges környezetnek is.

A frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek már a diagnózist követő 2 hétben, a kórház benntartózkodás alatt is ajánlott a weboldal tanulmányozása, a lehetőségek felmérése:

 

Érintett szülők a gyermekdiabetesz.hu oldalról

Berecz Éva Rózsa

“Nagyon tetszik hogy tematikusan van összeszedve az információk, tartalmak, minden korosztálynak külön, más-más civil szervezetek kiadványai is szerepelnek!”

Karácsony Dóra

“…szeretjük, mert egy helyen megtalálható sok link a diabéteszről, mely nagy segítség lehet, főként amikor az emberre hirtelen rászakad a diagnózis és azt sem tudja mit kell tennie és hova forduljon hirtelen segítségért. Hasznosnak találom ezt a weboldalt.”

Mivel találkozhattok a gyermekdiabetesz.hu weboldalon?