Kedves 1-es típusú diabétesszel frissen diagnosztizált gyermekek Szülei!

Hogyan értesd meg gyermekeddel, mi történt vele és mi történik ezután?

Egy feldolgozási javaslatot állítottunk össze nektek online tartalmainkból annak érdekében, hogy  – akár már a diagnózist követő kórházi benntartózkodás alatt  – megkönnyítsük az információk feldolgozását. Az útmutatóban a gyermekeknek szóló tartalmaink sorrendbe állítása mellett nektek, felnőtteknek javasolt információs tartalom is hasznotokra lehet a gyermekdiabetesz.hu oldalainak böngészése közben, mely információs weboldal a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek tematikus linkgyűjteménye. Az oldal segítséget nyújthat nektek abban is, hogy informáljátok a kialakult új helyzetről környezeteteket, ismerőseiteket, a pedagógusokat, munkatársaitokat.  megtudhatjátok hogyan csatlakozhattok közösségekhez, kiktől kérhettek segítséget, valamint gyarapíthatjátok ismereteiteket.

Kedves Szülők!

Szeretnénk nektek elősegíteni az ismeretátadás folyamatát. Amennyiben a diagnózist követően még a kórházban vagytok, az alábbi lépcsőket és tartalmakat ajánljuk a gyermeketekkel közös feldolgozásra:

1.

Nézzétek meg gyermeketekkel a Cukorbeteg lettem! című videónkat, mely leegyszerűsítve, rajzok segítségével meséli el, hogy mit jelent a diabétesz, mi történt a szervezetben

2.

Nézzétek meg gyermeketekkel a Szupercsapat – a kezelés című kisfilmet, amely bemutatja a diabétesz kezelésének alappilléreit.

3.

Az 1-es típusú diabétesz alapvető ismérveiről, a típusok közötti különbségekről és a valamennyiünkben felmerülő „miértek, esetleges önvád” tisztázására az 1-es típusú cukorbetegség című kisfilm nyújt segítséget.

4.

Ha van egy laptop nálatok , akkor tovább mélyíthetitek az ismereteket játékosan az alábbi interaktív elektronikus hangoskönyvek segítségével, amik játékos feladatokat is tartalmaznak(csak számítógépről nézve nyújt maradéktalan felhasználói élményt):

A mozgásról

A szénhidrátokról

A szenzorról

További lehetőségek

A körülbelül 2 hetes kórházban töltött idő alatt, amíg gyermeketek inzulinkezelését beállítják, edukációs alkalmakon vesztek részt, ahol az orvosotok, a gondozó személyzet az 1-es diabétesz szövevényes információhalmazában segít eligazodni. Ajánljuk nektek, felnőtteknek a figyelmébe a gyermekdiabétesz. hu oldalt, ami segítséget nyújthat a további információgyűjtésben.

Ez a weboldal a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek tartalmait fogja össze tematikus elrendezésben és információkat ad a környezetnek is. Itt találtok még gyermekeknek készített további, remek tartalmakat is.

Nektek, felnőtteknek már ezen időszak alatt is ajánlott a weboldal böngészése:

A frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek kialakított oldalon összegyűjtött információk alapján már most

TIPP! Míg a kórházban vagytok, tájékoztathatjátok környezeteteket a kialakult helyzetről és a várható teendőkről egyszerűen a releváns oldalra hivatkozó link elküldésével!

Mivel találkozhattok a gyermekdiabetesz.hu weboldalon?