Interaktív, ismeretterjesztő elektronikus könyv
diabéteszes gyerekeknek a szénhidrátokról

Molkaországban

Ebben a részben Molka megismerteti a gyerekeket a legalapvetőbb élelmiszerekben található szénhidrátok fajtáival és azok vércukorszintre gyakorolt hatásával. A szerző(k) szándéka, hogy az olvasó gyermekben megalapozza az élelmiszerek tudatos megválogatását a vércukorszintjük megfelelő szinten tartása érdekében.
Az elektronikus kiadványban a gyerekek oldalanként meg is hallgathatják a történetet Billing Gyöngyi és Hrubi László előadásában, továbbá Molkaország kedvenc dala, a Molka-dal is meghallgatható. A játékos, interaktív elemek, a mesehallgatás teszik igazán gyermekbaráttá a 2020-ban, nyomtatott változatban megjelent kiadvány számítógépen, online kapcsolattal nézhető elektronikus könyv változatát.

Az interaktív, online kiadvány az oldal alján lévő gombra kattintva érhető el.

A kiadvány elektronikus könyv formában történt megjelenését az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának támogatásával jött létre!

A térítésmentes kiadvány, melynek nyomtatott formában történt megjelenését 2020-ban  a Nemzeti Könyvkiadás Kollégiuma tette lehetővé, a Mesék Világa Egyesülettől igényelhető emailben, vagy a kapcsolat űrlapon keresztül.